Lezing: De Friese Waterlinie

  Datum: 14 maart 2017       Vanaf 19:45 uur

Op dinsdag 14 maart a.s. organiseert de Stichting Oud-Achtkarspelen een lezing over de geschiedenis van de Friese Waterlinie in de jaren 1672 en 1673.

Lezing: De Friese Waterlinie

Op dinsdag 14 maart a.s. organiseert de Stichting Oud-Achtkarspelen een lezing over de geschiedenis van de Friese Waterlinie in de jaren 1672 en 1673. Deze lezing wordt verzorgd door de heer Karst Berkenbosch.

Over de geschiedenis van de Friese Waterlinie heeft de heer Berkenbosch het boek ‘Bij de bek af’ geschreven. Het boek beschrijft de strijd rond de Friese Waterlinie, nadat ons land werd aangevallen door de Fransen, Engelsen en de bisschoppen van Münster en Keulen. Friesland stond destijds voor de moeilijke keuze: overgave aan de bisschop van Münster, die in het noorden actief was, of verzet. Men koos voor het laatste. Een deel van Zuidoost-Friesland werd onder water gezet en er werden diverse verdedigingsschansen opgeworpen, zoals onder andere bij Frieschepalen en Oldeberkoop.

De lezing vindt plaats in De Schakel (ingang Berkenlaan) te Buitenpost en begint om 19.45 uur. De toegang is gratis.


« Bekijk alle evenementen

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.