Museum Willem van Haren presenteert: DICHTBIJ, Herman Brood

  Datum: 25 maart 2017       Vanaf 16:40 uur

Museum Willem van Haren presenteert: DICHTBIJ, Herman Brood Van 11 mei tot en met 24 augustus 2014 presenteert Museum Willem van Haren de tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood.

Museum Willem van Haren presenteert:

DICHTBIJ, Herman Brood

Van 11 mei tot en met 24 augustus 2014 presenteert Museum Willem van Haren de tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood. De intieme en unieke tentoonstelling brengt de bezoeker letterlijk ‘Dichtbij’ Nederlands enige echte rocker, filmster, dichter en kunstenaar Herman Brood. Enerzijds is de tentoonstelling een ‘Brood-belevenis’.

De complete Herman Brood Atelier inventaris is te zien in de staat zoals Herman Brood die heeft achtergelaten op de laatste dag van zijn leven, 11 juli 2001. Daarnaast is er op de tentoonstelling ruimte voor beeldende kunst ter ere van zijn droom: een Brood aan elke muur…

Herman Brood werd op 5 november 1946 in Zwolle geboren. Hij was een multi-talent: zanger, schilder, dichter, acteur en auteur. Uit zijn werk spreekt een gedrevenheid die hij op een unieke manier wist om te zetten in vorm en kleur. De grote belangstelling voor dit werk betekende voor Herman Brood een geweldige stimulans. Net als tijdens de optredens met zijn band is de wisselwerking met het publiek een aanmoediging en een bron van inspiratie tegelijk.

Herman Brood werkte altijd vol passie en stortte zich met penselen, verf en spuitbussen steeds opnieuw in een avontuur. De talloze indrukken en ervaringen die hij in zijn roerige leven verzamelde kwamen terug in zijn kunst. Zijn tekeningen, schilderijen en zeefdrukken laten zien waar het bij deze Kunstenaar allemaal om draaide: seks, drugs en rock & roll.

Op 54-jarige leeftijd sprong Herman Brood op 11 juli 2001 in “I did it My Way“ style zijn definitief afscheid tegemoet vanaf het Amsterdamse Hilton Hotel. In zijn binnenzak zaten een aantal afscheidsbriefjes voor de familie met onder andere de woorden: “Papa gaat Bungy Jumpen zonder elastiek, Vergeef me…” en “Maak er nog een feest van!”.

De tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood is te zien van 11 mei 2014 – 24 augustus 2014.

Meer informatie over de tentoonstelling en de activiteiten op www.willemvanharen.nl.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de erven Brood en Koos van Dijk, manager Herman Brood.

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie


  •  Minckelersstraat 11
     8442 CE
     Heerenveen

  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Museum Willem van Haren presenteert: DICHTBIJ, Herman Brood

Pin ’t Woutersbergje

  Oudeschoot

Onze mini-camping ligt aan de rand van de bossen van het Oranjewoud. Aan de achterzijde van het terrein liggen wandel- en fietspaden voor tochten door een prachtig gebied. Op enkele honderden meters afstand ligt...


Meer info

Pin Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

  Oranjewoud

Bij Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud voelt u zich meteen thuis. Met zo veel mogelijkheden onder één dak heeft u alle gelegenheid volop te genieten. Verscholen in de statige bossen van Oranjewoud, is het hotel...


Meer info

Pin Minicamping ‘De Vasthi-hoeve’

  Gersloot

De Vasthi-hoeve (nabij LF3) is uitermate geschikt voor wie de rust van de natuur zoekt en is landelijk gelegen tussen natuurgebieden “de Deelen” en “het Oranjewoud”. Vanaf de Vasthi-hoeve zijn verrassend veelzijdige activiteiten te...


Meer info

Pin Hajé hotel Heerenveen

  Heerenveen

Ontdek Friesland Onze hotels in het hart van Friesland zijn het ideale startpunt om de mooie provincie Friesland te ontdekken.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.