Oars as Oars

  Datum: 24 maart 2017       Vanaf 03:12 uur

Nieuwe expositie van Galerie De Kleine Hoogstraat met schilderijen van Arjen Beintema, keramiek van Bernadette Stokwielder en zilversmeedkunst van Hennie Broers.

Van 25 maart t/m 23 april vindt de nieuwe expositie ‘Oars as Oars’ plaats in Galerie De Kleine Hoogstraat.

Arjen Beintema – schilderijen
Arjen Beintema (1965) is autodidact. Hij begon op jonge leeftijd te schilderen met olieverf en raakte al snel gefascineerd door de werken van de oude meesters. Zo maakte hij op 12-jarige leeftijd voor een wedstrijd van het Fries Museum, een kopie van Rembrandts “Saskia” en won daarmee de eerste prijs. Daarop kreeg hij meteen diverse opdrachten. Hij bestudeerde en kopieerde het werk van de schilders uit de zeventiende eeuw en vormde zichzelf op die manier. Elk schilderij begint bij hem vaak met de nieuwsgierigheid naar de werking van een bepaald effect. Arjen schildert meestal uit het hoofd. Tegenwoordig laat hij zich ook graag inspireren door de grote moderne schilders uit de vorige eeuw, zoals Monet, Matisse, Derain, Picasso, Dufy, Sluijters, e.a. waarbij hij gebruik maakt van een grotere vrijheid in vorm en kleur.

Bernadette Stokwielder – keramiek
Voornamelijk draaiwerk, theepotten, kommen en schalen, lampen, soms rijk gedecoreerd met de ringeloor en met de boodschap dat het vastgehouden en gebruikt wil en mag worden. Het werk wordt gestookt in een zoutoven op 1260 graden. Het zout geeft een rijke kleurschakering van grijs en bruin overlopend naar oranje en rood met een bijzondere huid waarbij je steeds weer opnieuw kleine subtiele nuances waarneemt. Zoutverglazing is een eeuwenoude techniek die bijna verdwenen is en nog maar op kleine schaal wordt toegepast. Bij de theepotten wordt voor de hengsels en handvaten vaak andere materialen zoals hout, zelf gesmeed ijzer, leer of koper gebruikt.
Naast haar zout gestookte theepotten en hoge theelicht objecten e.d die ook nog steeds haar liefde hebben, wil Bernadette ook graag haar nieuwe werk introduceren. Een serie lampen/lichtobjecten geïnspireerd op Radiolaria oftewel straaldiertjes, eencellige levensvormen uit de zee“Radiolarian Lights”. Zij zijn opgebouwd uit gedraaide delen, soms deels uit steunmallen, en toevoegingen zoals ribben. Na de glazuur stook, 1200 graden oxidatief, voorziet zij de openingen deels met glasparels wat een mooie lichtbreking en subtiel kleurenspel geeft en de lamp als hij brandt drijft in een zee van licht.

Hennie Broers – zilversmeedwerk
Al van jongs af aan wilde Hennie edelsmid worden, maar omdat de vakopleiding niet in het noorden des lands was gevestigd, werd Hennie genoodzaakt eerst een andere weg in te slaan. Het heeft haar gevormd tot wie zij nu is: geaard in Friese klei, oog hebbend voor natuur en milieu én altijd op zoek naar de juiste verhouding tussen praktisch (draagbaar), esthetisch en uniciteit. Er wordt vaak een combinatie gezocht tussen edelmetaal en natuurlijke materialen als edelstenen, ebbenhout of de naalden van een Afrikaans stekelvarken. Van ieder ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt. Tijdens de expositie in het natuurcentrum te Ameland laat Hennie voornamelijk sieraden en objecten zien waarbij zilver wordt gecombineerd met een natuurlijk materiaal. Bij de expositie in Galerie De Kleine Hoogstraat wordt hoofdzakelijk nieuw werk getoond – zowel in materiaalkeuze, ontwerp, als ook in de wijze van presenteren. Hierbij sluit Hennie aan bij het thema van de expositie “Oars as Oars”.

De opening is op zaterdag 26 maart 15.00 uur door mevrouw Hilly Harms actrice/verhalen vertelster, met een hapje en een drankje.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Oars as Oars

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin Bed and Breakfast De Ferver

  Leeuwarden

Aan de rand van de binnenstad op 5 minuten lopen van het centrum van Leeuwarden is onze Bed en Breakfast De Ferver. Wij bieden je een kamer met een eigen voordeur en een eigen...


Meer info

Pin Hotel Cafe ’t Anker

  Leeuwarden

Hotel Cafe ’t Anker is een budgethotel dat gevestigd is in 4 karakteristieke herenhuizen.Het hotel bevindt zich midden in het prachtige centrum van Leeuwarden en biedt zowel goedkopere als duurdere kamers, allemaal met gratis...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.