Ontroerend Stabat Mater in de Sint Piterkerk

  Datum: 9 april 2017       Vanaf 16:00 uur

Ontroerend Stabat Mater van Pergolesi in de Sint Piterkerk Grou op 9 april 2017

Op 9 april wordt het Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd door een select gezelschap in de Sint Piterkerk te Grou. Precies zoals Pergolesi het oorspronkelijk heeft geschreven met één sopraan, één altus, strijkensemble en basso continuo. Het is de zesde zondag van de passietijd: een periode van inkeer, bezinning en gebed, op weg naar Pasen. Het is niet toevallig dat juist in de passietijd het Stabat Mater, dat op indringende wijze het lijden van Maria bij het kruis beschrijft, wordt uitgevoerd. Het is moeilijk niet te vallen voor de schoonheid van de prachtige muziek en ontroerende zang. Het concert wordt geopend door HetConsort3.0, een kamermuziekensemble met Marleen Veldstra – viool, Corien Kok – cello en Carl Visser – orgel/klavecimbel. Een uitvoering waarin iedereen schoonheid en droefheid mag ervaren. Reserveren: sintpiterconcerten@gmail.com € 12,50 aan de kassa € 15,00

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatieOntvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.