Opening Watersportseizoen Heeg

  Datum: 22 april 2017       Vanaf 10:30 uur

Dekdweilers en shantyzangers openen Watersportseizoen 2017 Zaterdagmiddag 22 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2017. In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u. In Heeg vooral met een Dekdweilersfestival en in Woudsend vooral met een Shanty-plus Festival. Maar er is veel meer.

Dekdweilers en shantyzangers openen Watersportseizoen 2017

Zaterdagmiddag 22 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2017.
In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u. In Heeg vooral met een Dekdweilersfestival en in Woudsend vooral met een Shanty-plus Festival. Maar er is veel meer.

 

Opening watersport seizoen

Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend, met twee klassieke salonboten. Bezoekers kunnen doorlopend gratis heen en weer varen tussen beide dorpen.
Tussen Heeg en Gaastmeer is een gratis pendeldienst met klassieke, Amerikaanse schoolbussen.
In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.

De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en Preuvenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Ook vindt er een opwindende flyboard-demonstratie plaats. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de tweede OVH FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.

In Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum.

In Woudsend zijn er – naast de koren en muziekgroepen – een watersport-, een kunstnijverheid- en een streekmarkt en ook allerlei verrassende kinderattracties, waaronder een kindertheater. De horeca verzorgt heerlijke hapjes en een speciaal Shanty-plus menu.

Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Tijdens dit festival treden de orkesten op in het centrum van Heeg, maar sommige ook in Gaastmeer en in Woudsend.
Op het Shanty-plus Festival in Woudsend zingen vijf shantykoren, op vier verschillende podia. Ze worden afgewisseld door vier muziekgroepen met Schotse en Ierse Folksongs. Te gast zijn bovendien, om de beurt, drie dweilorkesten uit Heeg.

Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen.

Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend.
Woudsend sluit om 17.30 u het festival af met een spectaculaire samenzang van alle vijf shantykoren, bij de nieuwe havenkom aan de Waechswal.

Bedrijven, standhouders en horeca
Festivals als deze kunnen niet bestaan zonder de uitdrukkelijke praktische en financiële hulp van plaatselijke ondernemers en horeca. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân en de Rabobank dragen financieel bij aan het welslagen van deze openingsfeesten.

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie


  •  Harinxmastrjitte
     8621 BK
     Heeg

  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Opening Watersportseizoen Heeg

Pin Watersport camping Heeg

  Heeg

Groene camping aan open vaarwater. Zeer geschikt voor de ontwortelde, ietwat rebelse, Randstedeling die opzoek is naar avontuur & toffe tijd


Meer info

Pin Camping Lan en mar

  Heeg

Op een prachtige locatie direct aan het Heegermeer temidden van de weilanden ligt camping Lan en mar. Het bedrijf is kleinschalig en veelzijdig. Er is een haven met ligplaatsen en trailerhelling. Verhuur van polyvalk,...


Meer info

Pin Hotel Cafe Restaurant De Watersport

  Heeg

Welkom bij Hotel-Café-Restaurant De Watersport Heeg. Gelegen in het centrum van Heeg, met een groot terras aan het water. Dé ideale plek om te genieten van een heerlijke kop koffie met gebak, een snelle...


Meer info

Pin Boerderijcamping Poelzicht

  Heeg

Camping Poelzicht is uniek gelegen in Friesland aan de poelen en grenst aan het natuurgebied ?De Pinepolder?. Er is een zwemplaats met zwemsteiger en er zijn volop vissersplaatsjes verscholen in het riet


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.