Orgelconcerten en boekenmarkt in de Martinikerk van Bolsward

  Start datum: 29 april 2017 - Eind datum: 30 september 2017       Vanaf 10:00 uur

De Martinikerk van Bolsward: Uw bezoek meer dan waard.

De Martinikerk van Bolsward is van oorsprong een Rooms-Katholieke kerk uit de 15e eeuw. In de kerk zijn plafondschilderingen bewaard gebleven en er is veel houtsnijwerk aanwezig in de koorbanken en de preekstoel.
Ook zijn er nog fraaie grafzerken aanwezig. Het Hinsz-orgel dateert uit 1781 en is in 2016 voor de laatste keer gerestaureerd. Het behoort tot de mooiste orgels van Nederland.
Vanaf dinsdag 20 juni worden er in de zomermaanden op iedere dinsdagavond orgelconcerten gegeven door bekende organisten. Aanvang 20.00 uur.
Om het onderhoud en de restauraties van de kerk te bekostigen wordt er van mei tm. september gedurende de openingstijden een grote boekenmarkt gehouden in de kerk.
De kerk is van mei tm. september iedere dag open van 10.00 – 12.00 uur en 13.30 – 16.00 uur. Zondags alleen voor de eredienst. De kerk is open voor iedereen. Er wordt geen toegangsgeld gevraagd. Iedere gift is welkom.
Voor meer informatie: www.martinikerkbolsward.nl

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatieOntvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.