Rondleiding met een oud bewaarder

  Datum: 29 maart 2017       Vanaf 13:13 uur

Als een echte 'boef' de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk én spannend!

Een gevangenis heeft in de volksmond verschillende bijnamen. Denk aan bajes, bak, cel, traliezicht of petoet! Hoe je het ook noemt, het blijft voor de meeste mensen gelukkig een plek waar je nooit hoeft te ‘zitten’. Toch ben je vast wel eens nieuwsgierig geweest hoe een gevangenis er nou eigenlijk uitziet. 

Je kunt je daarom laten rondleiden in de oude gevangenis van Leeuwarden. Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt.

Zaterdag rondleiding voor iedereen

Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kunt u om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding (€ 10 p.p.). Tijdens bijzondere evenementen kan het zijn dat de rondleiding niet doorgaat. Kijkt u daarom altijd even bij contact voor bijzondere evenementen-openingstijden.


Rondleiding voor groepen

Voor groepen vanaf vijftien personen kun je een rondleiding door de Blokhuispoort reserveren van maandag t/m zaterdag. Voor € 7,50 per persoon krijg je in Café de Bak een bakje koffie/thee met gebak, waarna de oud-bewaarder je zal ophalen. De bewaarders hebben allemaal in de Blokhuispoort gewerkt en nemen je graag mee terug in de tijd.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Rondleiding met een oud bewaarder

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin Oranje Hotel Leeuwarden- Hampshire Eden

  Leeuwarden

Het Oranje Hotel – Hampshire Eden is hét stadshotel van Leeuwarden.


Meer info

Pin Hotel Cafe ’t Anker

  Leeuwarden

Hotel Cafe ’t Anker is een budgethotel dat gevestigd is in 4 karakteristieke herenhuizen.Het hotel bevindt zich midden in het prachtige centrum van Leeuwarden en biedt zowel goedkopere als duurdere kamers, allemaal met gratis...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.