Sexy Ceramics

  Datum: 30 maart 2017       Vanaf 04:36 uur

Keramiekmuseum Princessehof opent een tentoonstelling over erotiek en keramiek.

Op 27 augustus 2016 opent er in Keramiekmuseum Princessehof een tentoonstelling over erotiek en keramiek. Er is een sterke band tussen erotiek en keramiek. Enerzijds is het vormen van klei een sensuele beleving op zich, door de aanraking van huid met natte klei. Anderzijds heeft sensualiteit altijd een rol gespeeld in de keramische voorwerpen zelf. Van Oost tot West zie je suggestieve voorstellingen op keramiek, variërend van erotische afbeeldingen tot subtiele symboliek. Bovendien is het menselijk lichaam door alle tijden heen de inspiratie voor de vormen van keramische objecten.
Elke cultuur kent haar eigen beleving van erotiek en lichamelijkheid met haar eigen normen en waarden, verschillen die op dit moment bijzonder actueel zijn. Het huidige maatschappelijke debat vindt zijn weg naar de hedendaagse keramiek, maar seks is van alle tijden en van alle culturen. Keramiek vertelt als geen ander medium dit verhaal. Met deze tentoonstelling onthult het Princessehof een verborgen wereld van erotische en sensuele associaties. Het tentoonstellingsconcept is uniek door zijn gelaagdheid: niet eerder werden alle aspecten van keramiek op deze manier belicht. Voor het eerst krijgt het materiaal waaruit keramiek wordt gevormd de plek die het toekomt.

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatieOntvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.