Shantyfestival

  Datum: 16 september 2017       Vanaf 13:00 uur

In het centrum zal een Shantyfestival gehouden worden gelijktijdig met de Springkussen Elfstedentocht. Diverse shantykoren zullen hun repertoire ten gehore brengen op diverse locaties door het centrum van Sneek.

Locaties:
Marktstraat, Schaapmarktplein, Julianastraat bij de Koperen Kees en de Leeuwarderweg bij het Ouwe Vat.

In de tijd van de VOC, toen de zeilschepen nog van hout waren en doortrokken van de lucht van teer, het dek werd geschrobd met zout water en zand en de zeelieden in elke haven een ‘schatje’ hadden, zijn de shanties ontstaan.

Er zijn vele soorten shanties, afhankelijk van het werk dat moest worden gedaan. De onderwerpen van de liederen zijn ook rijk en breed. Mooie exotische vrouwen, rum, verre oorden, de slechte arbeidsomstandigheden aan boord en heimwee naar huis.  En net zo veel shanties als er zijn, zoveel shantykoren zijn er ook, met elk een eigen stijl. Het ene koor houdt zich strikt aan de traditionele shanties, het andere koor breidt het repertoire uit met drinkliederen en zeemansliederen.

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie


  •  8601 CV
     Sneek

  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Shantyfestival

Pin Amicitia Hotel Sneek

  Sneek

Het Amicitia Hotel, een prachtig familiehotel in Sneek, gelegen dichtbij de A7 en toch op loopafstand van het centrum. Ons hotel heeft 35 comfortabele kamers,allen voorzien van alle gemakken. In het gehele hotel heeft...


Meer info

Pin Stadslogement Westersingel

  Sneek

Ons prachtige monumentale pand uit 1870 is gelegen aan de Westersingel in het centrum van Sneek! Gelegen aan de stadsgracht welke deel uitmaakt van de Elfstedenroute, vlakbij de bekende Waterpoort en op loopafstand van het historische en gezellige stadscentrum.


Meer info

Pin Krekt Sailing

  Sneek

Krekt Sailing, Volledig verzorgde (groeps – individuele) vakanties voor volwassenen of gezin. Kom tot rust op het water en zeil met ons mee!


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.