De Skegrace, Lemmer-Hindeloopen v.v.

  Start datum: 2 september 2017 - Eind datum: 3 september 2017       Vanaf 07:10 uur

De Skegrace, is een race voor toerzeilers en een tocht voor motorbootvaarders. Motorbootvaarders nodigen wij ook uit mee te gaan. Zij kunnen via het IJsselmeer varen of kiezen voor een tocht binnendoor naar Workum en vandaar het laatste stukje naar Hindeloopen. Onder het mom van hoe meer zielen hoe meer vreugd, mag iedereen meedoen.

Wat is de Skeg-race? Het is een toertocht op en neer naar Hindeloopen met een wedstrijdelement voor de zeilers. Mensen die weinig wedstrijdervaring hebben kunnen juist hieraan meedoen omdat het leuk is of omdat je er iets van wil leren, hoe start je het slimst, waarom maak je een slag, wanneer zet je een spinakker en wanneer niet.
De motorbootvaarders kunnen via het IJsselmeer varen of kiezen voor een tocht via Sloten, Woudsend en Heeg door naar Workum en vandaar het laatste stukje naar Hindeloopen. Daarin zit geen wedstrijdelement, dit is een toertocht.
Bij aankomst in Hindeloopen liggen we met alle schepen, de zeilers én de motorboten in de oude visserijhaven. Onder het genot van een drankje (te koop bij het visbakken) en het genieten van een maaltijd met vis, salades en stokbrood wordt de zeilwedstrijd besproken. En u snapt het al, hoe later de avond, des te mooier de verhalen. In de feest-boerderij “de Foeke” aan de haven, wordt de prijsuitreiking voor zaterdag gehouden.
Zondagochtend wordt er wederom gestart en vaart de hele vloot weer naar Lemmer. Na de finish is er een afsluitend biertje in het clubgebouw en wordt de beste zeiler van dit weekend geëerd. Voor info en opgave zie de website van Zevenwolden.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van De Skegrace, Lemmer-Hindeloopen v.v.

Pin De Stjelp Pleats

  Lemmer

De Stelp Pleats is een karakteristieke stelpboerderij, gebouwd in 1913. er zijn 5 ruime en sfeervolle gastenkamers met eigen badkamer(douche, wastafel en toilet). u heeft als gast een eigen ingang via de oude staldeur....


Meer info

Pin B&B Gaasterlandhoeve

  Wijckel

B&B Gaasterlandhoeve in Wijckel is een comfortabele Bed & Breakfast met 2 kamers. De kamers zijn vernoemd naar een van de plaatsen in de streek van onze hoeve; dorpjes en steden die een bezoek...


Meer info

Pin De stjelp pleats

  Lemmer

De Stjelp Pleats is een karakteristieke stelpboerderij, gebouwd in 1913. Er zijn 5 ruime en sfeervolle gastenkamers met eigen badkamer( inloopdouche, wastafel, toilet en fohn),.. 2 kamers op de begaande grond en drie op...


Meer info

Pin Watersportcentrum Tacozijl

  Lemmer

Watersportcentrum Tacozijl: 365 dagen per jaar volop genieten,jachtverhuur, luxe vakantiehuizen en een schitterende familiecamping aan de Friese Meren


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.