Skutsjesilen

  Datum: 24 maart 2017       Vanaf 14:58 uur

Wedstrijdzeilen met oude vrachtschepen. Ook in de gemeente De Fryske Marren worden er diverse skûtsjesil wedstrijden georganiseerd o.a. in Langweer, Elahuizen, Lemmer, Sloten en Echtenerbrug. De SKS wedstrijden zijn van 5 t/m 18 augustus en de IFKS zeilt van 19 t/m 26 augustus.

Skûtsjes zijn platbodemschepen die rond 1900 werden gebouwd
om turf, mest en andere lading bij de boerderijen te brengen. Al ruim 25 jaar
zijn er twee competities. Het SKS en het IFKS-skûtsjesilen, die tijdens de Noordelijke
bouwvak achter elkaar worden georganiseerd. De wedstrijden in de gemeente De
Fryske Marren zijn onder andere op de Langweerder Wielen, op de Fluessen, op
het Tjeukemeer, op het Slotermeer en natuurlijk op de voormalige Zuiderzee bij
Lemmer.
 Tijdens de SKS wedstrijden zeilen er 14 skûtsjes, vertegenwoordigend een aantal steden en dorpen en in de IFKS-vloot zeilen er plm. 60 skûtsjes. Deze skûtsjes zijn allemaal particulier eigendom, meestal is de schipper ook de eigenaar. 
Alle SKS wedstrijden beginnen om 
14.00 uur en de IFKS begint ’s morgens al om 09.50 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf de vaste wal toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd. Ook is er een rechtstreeks verslag te horen en te zien op omrop Fryslân t.v. en radio.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Skutsjesilen

Pin Watersportcentrum De Fluessen

  Elahuizen

WSC De Fluessen is een locatie met een compleet aanbod voor een dag of weekendje weg. Ruime B&B mogelijkheden, een familievakantiehuis en een groepsaccommodatie zorgen er voor dat er altijd een passend overnachtingsmogelijkheid is....


Meer info

Pin Zeilcentrum Allemansend

  Elahuizen

Allemansend heeft zeilcursussen en zeilkampen voor jong en oud. Voor volwassenen en jongeren zijn er allerlei boottypes om in te leren zeilen. Zoals polyvalk, zwaardboot of catamaran. Allemansend ligt in Elahuizen, vanuit onze haven...


Meer info

Pin Boerderijcamping Zwinzicht Harich

  Harich

Boerderijcamping Zwinzicht Harich


Meer info

Pin Zeilcentrum Allemansend

  Elahuizen

Allemansend heeft zeilcursussen en zeilkampen voor jong en oud. Ook verhuurt Allemansend polyvalken, 2 groepsaccommodaties en is er bed en breakfast.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.