Stadswandeling Leeuwarder vrouwen

  Datum: 11 maart 2017       Vanaf 14:00 uur

Een stadswandeling met een gids langs sporen van vermaarde Leeuwarder vrouwen.

Leeuwarden kent een rijke vrouwengeschiedenis. Toen in de 16e eeuw Leeuwarden zich ontwikkelde tot het handelscentrum van Friesland, hadden vrouwen daar al een duidelijke rol in. Leeuwarder vrouwen waren vrijgevochten vrouwen, die als uitbater van logementen, als vrouw van plezier, als marktvrouw hun ‘mannetje’ stonden en in rijkere kringen als mecenas iets in de melk te brokkelen hadden. Tijdens een stadswandeling gaat u met een gids langs sporen van vermaarde Leeuwarder vrouwen. Ter gelegenheid van Vrouwenweek. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Deelnemers kunnen het boekje ‘Stadswandeling Leeuwarden. Sporen van vermaarde vrouwen’ kopen voor €2,50 (normale prijs €7,50).


« Bekijk alle evenementen

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.