Theater: Moszkowicz – Toneelgroep Maastricht

  Datum: 16 maart 2017       Vanaf 20:15 uur

Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf. Met Porgy Franssen, Eva Duijvestein e.a.

lja Leonard Pfeijffer schrijft Moszkowicz, het verhaal van een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen.

Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf. Want hij speelt de hoofdrol in een toneelstuk dat niet over hem gaat. Een verhaal van verborgen verdriet en daaruit voortvloeiend de permanente ondraaglijke druk om te slagen. Moszkowicz wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er  voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen, nog te schrijven verhaal.

Moszkowicz is vrijelijk gebaseerd op het leven van Bram Moszkowicz en zijn familie. Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert dit Shakespeareaanse koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat. Porgy Franssen speelt de titelrol. De muziek is van Vincent van Warmerdam.

Eva Duijvestein is in blijde verwachting en wordt om die reden vervangen door Karien Noordhoff. Karien studeerde in 2003 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In het theater speelde zij o.a. bij Toneelgroep de Appel en het Nationale Toneel. Op televisie speelde vaste rollen in o.a. Smeris (seizoen 2), Toon, De avonturen van Kruimeltje en Keyzer & de Boer advocaten. ‘Karien is een waardige opvolgster van Eva. Met Porgy speelde ze eerder samen in de tv-serie Keyzer & de Boer advocaten. Zij vormen een spannend duo en ik zie uit naar de samenwerking,’ aldus MicIhel Sluysmans.


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Theater: Moszkowicz – Toneelgroep Maastricht

Pin Krekt Sailing

  Sneek

Krekt Sailing, Volledig verzorgde (groeps – individuele) vakanties voor volwassenen of gezin. Kom tot rust op het water en zeil met ons mee!


Meer info

Pin Bed & Breakfast Volonté

  Ysbrechtum

Onze woning Le Revé ligt aan de rand van het dorp Ysbrechtum, gelegen op 2 kilometer van de stad Sneek, één van de friese elfsteden. Achter de woning is onze Bed & Breakfast Volonté...


Meer info

Pin Amicitia Hotel Sneek

  Sneek

Het Amicitia Hotel, een prachtig familiehotel in Sneek, gelegen dichtbij de A7 en toch op loopafstand van het centrum. Ons hotel heeft 35 comfortabele kamers,allen voorzien van alle gemakken. In het gehele hotel heeft...


Meer info

Pin Stadslogement Westersingel

  Sneek

Ons prachtige monumentale pand uit 1870 is gelegen aan de Westersingel in het centrum van Sneek! Gelegen aan de stadsgracht welke deel uitmaakt van de Elfstedenroute, vlakbij de bekende Waterpoort en op loopafstand van het historische en gezellige stadscentrum.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.