Winterweken in de Blokhuispoort

  Datum: 29 maart 2017       Vanaf 09:12 uur

Kom naar de Blokhuispoort tussen 12 en 24 december en geniet van de Winterweken met onder andere een kerstmarkt, een schaatsbaan en dit jaar iets nieuws: een unieke ijsglijbaan!

Van 12 tot en met 24 december zijn het Winterweken in de oude gevangenis van Leeuwarden. Er wordt afgetrapt met de kerstmarkt op 12 en 13 december. Tijdens de kerstmarkt zijn de pleinen gevuld met blokhutten waar de lekkerste en leukste kerstdingen verkocht worden, er is een kindercircus, optredens van verschillende koren, je kunt schaatsen en je kunt er nu dus ook glijden vanaf een unieke ijsglijbaan. De ijsbaan en de ijsglijbaan zijn tot en met 24 december beschikbaar voor publiek.

De ijsglijbaan wordt ongeveer 25 meter lang. Je kunt met een band naar beneden glijden. ‘We hebben een speciaal programma voor basisscholen ontwikkeld i.s.m. O3 zodat de kinderen in de week voor de kerstvakantie kunnen komen schaatsen en glijden’ aldus Hotze Bouma van Café de Bak. Tijdens de kerstmarkt is de ijsbaan gratis te gebruiken en de ijsglijbaan tegen een kleine vergoeding. In de winterweken vraagt de organisatie een bijdrage aan de bezoekers. De Blokhuispoort zorgt ervoor dat deze winterweken weer een waar spektakel worden! 

De openingstijden voor de ijsbaan en de ijsglijbaan in de winterweken:
14 t/m 18 december 16:00 – 22:00
19 t/m 24 december 10:00 – 18:00 (kerstvakantie)

Pagina delen:  


« Bekijk alle evenementen

Meer informatie


  •  Blokhuisplein 40
     8911 LJ
     Leeuwarden

  Overnachten in de buurt van dit evenement?


Bekijk hotels, campings en bed-and-breakfasts in de buurt van Winterweken in de Blokhuispoort

Pin Bed en Breakfast Bij de Waagsbrug

  Leeuwarden

Of je nu een paar dagen vakantie viert in Leeuwarden, een zakelijke afspraak hebt in of rond Friesland, of gewoon op onderzoek wilt in een voor jou nog onbekende omgeving, Bed & Breakfast Bij...


Meer info

Pin Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  Leeuwarden

In het hart van het stadscentrum van Leeuwarden vindt u het schitterende Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.


Meer info

Pin Oranje Hotel Leeuwarden- Hampshire Eden

  Leeuwarden

Het Oranje Hotel – Hampshire Eden is hét stadshotel van Leeuwarden.


Meer info

Pin Bed and Breakfast Kia Ora

  Leeuwarden

Bed & breakfast in het hart en meest historische deel van Leeuwarden. Met ruime en luxe kamers (4) incl. eigen badkamer en toilet in centrum van Leeuwarden. Kamerprijs vanaf ? 57,50. per nacht De...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.