Word 100% Romeins bij Tresoar!

  Start datum: 2 mei 2017 - Eind datum: 3 mei 2017       Vanaf 14:00 uur

Heb je altijd al in de schoenen van een Romein willen staan? Willen tellen en spreken als een Romein? Word in vijf stappen 100% Romeins bij Tresoar!

Heb je altijd al eens in de schoenen van een Romein willen staan? Willen tellen en spreken als een Romein? Of echte Romeinse spellen willen spelen? Word nu in vijf stappen 100% Romeins bij Tresoar!

Tresoar doet dit jaar voor het eerst mee aan de Week van de Romeinen, waarbij in heel Nederland een week lang activiteiten over de Romeinen worden georganiseerd. Op dinsdagmiddag 2 mei en woensdagmorgen 3 mei organiseert Tresoar een spellencircuit voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De kinderen worden tijdens vijf verschillende activiteiten uitgedaagd om te doen en denken als een Romein. Zo leren ze steeds meer over het dagelijks leven van Romeinen in Nederland en Friesland. Elke activiteit maakt hen 20% meer Romeins.

De Week van de Romeinen vindt landelijk plaats van 29 april tot en met 7 mei. Tijdens deze week staat de geschiedenis van Nederland in de Romeinse tijd centraal. Het thema dit jaar is ‘100% Romeins?’ Voor meer info zie website van Tresoar.


« Bekijk alle evenementen

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.