Bezoek de gezelligste evenementen in Friesland

Bekijk wat er tijdens jouw bezoek te beleven is in de buurt!

Evenementen in Friesland


Friesland bruist van gezelligheid, vooral tijdens de vele evenementen het hele jaar door. Op onze evenementenkalender zie je precies wat er te doen is. Houd de agenda goed in de gaten en kom langs! Is het zo gezellig dat je liever ook blijft slapen? Boek aansluitend een overnachting, zodat je onverstoord kunt genieten.

De evenementen kalender

Wanneer je jouw bezoek aan Friesland boekt wil je natuurlijk niks missen van al het gezelligs wat er in de provincie te doen is. Met onze evenementenkalender zie je precies waar en wanneer je er moet zijn om niks te missen! Ben je bijvoorbeeld in de zomer in de provincie? Dan kun je langs Sneek rijden of varen om onderdeel te zijn van de Sneekweek. Overdag wordt hier geracet om de winst op het water, maar ’s avonds is er tijd voor een hapje en drankje in de stad met livemuziek. Stukje typische Friese gezelligheid. Ben je liever zelf actief? In februari start elk jaar de Fiets Elfstedentocht met een lengte van 200 kilometer. Je fietst tijdens deze tocht langs de elf Friese steden.

Combineren met een overnachting

Wil je een evenement combineren met een overnachting? Rondom de evenementen zijn altijd tal van mogelijkheden om te overnachten. Wees er wel op tijd bij, het is tijdens die periodes altijd extra druk. Vooraf kun je een lekker hapje eten bij één van de vele restaurants of café’s in de buurt. Zo kun je het echte Friesland beleven en proeven!

Bekijk alle evenementen

Friesland is veelzijdig en voor iedereen! Op het water, in de bossen, tussen de dorpjes, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets gezelligs te doen tijdens jouw verblijf! Met de evenementenkalender blijf je op de hoogte van de belangrijkste evenementen die er aan zitten te komen. Zo leer je Friesland echt kennen en hoef je niks te missen!

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

  Bezoek de leukste evenementen!


Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

  Vanaf 21 oktober 2016

Tot mei 2017 staat in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) een tentoonstelling over ruim tweehonderd jaar industriële bedrijvigheid in de Friese hoofdstad.

Meer informatie
Expositie Esther van Hulsen in Natuurmuseum Fryslân

Expositie Esther van Hulsen in Natuurmuseum Fryslân

  Vanaf 12 november 2016

Een overzichtstentoonstelling van Ester van Hulsen.

Meer informatie
Een mooie zondag in Leeuwarden

Een mooie zondag in Leeuwarden

  Vanaf 29 januari 2017

Een wandeling met gids langs bijzondere locaties in Leeuwarden.

Meer informatie
Fries Scheepvaart Museum: Ik wou dat ik twee hondjes was

Fries Scheepvaart Museum: Ik wou dat ik twee hondjes was

  Vanaf 1 februari 2017

Dat is de titel van onze kunst-educatieve tentoonstelling die te zien is van februari tot en met juni 2017. Als mensen op reis gaan nemen ze souvenirs mee! Dat was vroeger niet anders.

Meer informatie
Mondriaan tot Dutch design

Mondriaan tot Dutch design

  Vanaf 1 februari 2017

Drachten en De Stijl!

Meer informatie
Modelautoruilbeurs

Modelautoruilbeurs

  Vanaf 4 februari 2017

Sinds 1982 een begrip voor verzamelaars van miniatuur auto's, vrachtwagens en landbouwwerktuigen. De vrije toegang voor het publiek maakt dat het een gezellig treffen is tussen verzamelaars en beginnende jonge verzamelaars die bij 120 tafels langs kunnen struinen.

Meer informatie

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.