Bezoek de gezelligste evenementen in Friesland

Bekijk wat er tijdens jouw bezoek te beleven is in de buurt!

Evenementen in Friesland


Friesland bruist van gezelligheid, vooral tijdens de vele evenementen het hele jaar door. Op onze evenementenkalender zie je precies wat er te doen is. Houd de agenda goed in de gaten en kom langs! Is het zo gezellig dat je liever ook blijft slapen? Boek aansluitend een overnachting, zodat je onverstoord kunt genieten.

De evenementen kalender

Wanneer je jouw bezoek aan Friesland boekt wil je natuurlijk niks missen van al het gezelligs wat er in de provincie te doen is. Met onze evenementenkalender zie je precies waar en wanneer je er moet zijn om niks te missen! Ben je bijvoorbeeld in de zomer in de provincie? Dan kun je langs Sneek rijden of varen om onderdeel te zijn van de Sneekweek. Overdag wordt hier geracet om de winst op het water, maar ’s avonds is er tijd voor een hapje en drankje in de stad met livemuziek. Stukje typische Friese gezelligheid. Ben je liever zelf actief? In februari start elk jaar de Fiets Elfstedentocht met een lengte van 200 kilometer. Je fietst tijdens deze tocht langs de elf Friese steden.

Combineren met een overnachting

Wil je een evenement combineren met een overnachting? Rondom de evenementen zijn altijd tal van mogelijkheden om te overnachten. Wees er wel op tijd bij, het is tijdens die periodes altijd extra druk. Vooraf kun je een lekker hapje eten bij één van de vele restaurants of café’s in de buurt. Zo kun je het echte Friesland beleven en proeven!

Bekijk alle evenementen

Friesland is veelzijdig en voor iedereen! Op het water, in de bossen, tussen de dorpjes, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets gezelligs te doen tijdens jouw verblijf! Met de evenementenkalender blijf je op de hoogte van de belangrijkste evenementen die er aan zitten te komen. Zo leer je Friesland echt kennen en hoef je niks te missen!

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

  Bezoek de leukste evenementen!


Koopzondag in Leeuwarden

Koopzondag in Leeuwarden

  Vanaf 23 april 2015

Iedere zondag kun je in de gezellige binnenstad van Leeuwarden winkelen.

Meer informatie
Stadswandeling  Sneek

Stadswandeling Sneek

  Vanaf 1 december 2015

Rondleiding door de historische binnenstad van Sneek op eigen gelegenheid of met gids (alleen op aanvraag)

Meer informatie
Tentoonstelling: Nieuw! 200 jaar innovatie en vakmanschap in Museum Joure

Tentoonstelling: Nieuw! 200 jaar innovatie en vakmanschap in Museum Joure

  Vanaf 23 april 2016

Joure is van oudsher een plaats van bedrijvigheid. Hier werden onder andere klokken, zilver en goud, koffie en thee, meubels en fietslichten gemaakt. In de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap zie je hoe het Jouster bedrijfsleven zich de afgelopen eeuwen heeft vernieuwd. Steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren. Van kleine werkplaatsen naar high tech fabrieken. Het bijzondere van Joure is dat naast de industrie er ook nog steeds ambachtslieden actief zijn.

Meer informatie
Tentoonstelling Handwerken uit Peru

Tentoonstelling Handwerken uit Peru

  Vanaf 18 mei 2016

Een tentoonstelling met een eigen verhaal over reizen cultuur, handwerken en kunst uit een land met een rijke cultuurgeschiedenis.

Meer informatie
Repaircafé Lemmer

Repaircafé Lemmer

  Vanaf 11 oktober 2016

Apparaat kapot? Rits in broek of snoertje? Weggooien? Mooi niet! Neem het eens mee naar het Repaircafé in Lemmer. In het Dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat 8. De reparatie op zich is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd mogelijk. Moet een onderdeel vervangen worden, dan moet u die zelf aanschaffen.  Bovendien is het een gezellig gebeuren. Drink een lekker kopje koffie en ontmoet anderen terwijl uw kapotte dingen worden hersteld.

Meer informatie
Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

  Vanaf 21 oktober 2016

Tot mei 2017 staat in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) een tentoonstelling over ruim tweehonderd jaar industriële bedrijvigheid in de Friese hoofdstad.

Meer informatie

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.