Activiteiten met kinderen

Van alles te beleven!

Ontdek de activiteiten met kinderen in Friesland


Friesland is één grote speeltuin voor kinderen. Ontdek verrassende uitstapjes voor een dagje weg met het hele gezin.

Activiteiten op en rondom water

Er is van alles te beleven op en rondom het water in Friesland. Kies voor één van de vele vaarroutes die de provincie rijk is. Er zijn zelfs vaarpuzzeltochten te doen! Of wat dacht je van attractiepark Kameleondorp aan het Snekermeer, ontdek hoe Hielke en Sietse hun avonturen rond het water beleefden. En wat een belevenis in dierenwereld Aqua Zoo! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met een ringstaartmaki.

Wandelactiviteiten

In Friesland zijn veel wandelpaden te vinden die ook erg leuk zijn voor kinderen. Volg bijvoorbeeld het Familiepad in het Drents-Friese Wold. Dit pad is ook geschikt voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn. De wandelingen zijn vaak niet heel lang waardoor ook de jongste kinderen gewoon mee kunnen. Ook leuk, Het Blote Voeten Pad in Opende. Laat je benen wapperen op de ‘bungelbank’, loop met je blote voeten over een touwbrug en spring van steen tot steen op het eilandje.

Fietsactiviteiten

Fietsen met kinderen in Friesland? Er zijn veel leuke fietsroutes door de hele provincie te vinden! Of je nu langs het water wilt fietsen of door een bosrijke omgeving, het kan allemaal. En onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even te pauzeren en een lekker ijsje te eten. Ook zijn er fietsroutes in Friesland waarbij je in ieder dorpje of stadje iets gaat eten en drinken. Zo is een fietstocht helemaal goed vol te houden!

Culturele activiteiten

Cultuur snuiven in Friesland met kinderen? Ontdek het indrukwekkende Woudagemaal. Dit is het grootste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld. Maar ook het Natuurmuseum, vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Of het Wrakkenmuseum op Terschelling. Het museum is volledig opgebouwd uit het wrakhout van een schip. Zowel in het museum zelf als in de tuin van het museum, zijn allerlei uiteenlopende voorwerpen te zien die in de loop van de jaren zijn aangespoeld op opgedoken bij Terschelling.

Andere activiteiten

Kinderen leven zich helemaal uit in het Speelbos in Joure. Een 1500 vierkante meter groot speelparadijs, waar het niet uitmaakt of het regent of dat de zon schijnt. Een ballenvulkaan, een pirateneiland, een doolhof, een gamewereld, en nog veel meer is er te vinden in Speelbos Joure. Ook voor de allerkleinsten is er een afgezet speelgedeelte. De ouders genieten heerlijk van een kopje koffie op het terras. Houden je kinderen van klimmen en klauteren? Ga dan een dagje naar Monkeytown. Het leukste en spannendste Indoorspeelparadijs van Nederland voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Er zijn gigantische klim- en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens.

Bekijk alle evenementen

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.