Fiets door de mooiste Friese gebieden

Ontdek alle routes en ga eropuit met de fiets!

Op de fiets door Friesland


Ontdek de veelzijdigheid van Friesland op de fiets. Met verschillende routes door de provincie kom je langs de mooiste plekjes van Friesland! Zo hoef je niks te missen. Aansluitend een overnachting boeken? Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden langs de fietsroutes. Zo kun je een aantal dagen door Friesland trekken en verschillende routes af leggen, een ultieme Friese beleving!

Fietsroutes in Friesland

Sportief Friesland ontdekken? Dat kan met de veelzijdige fietsroutes in de provincie Friesland. Fiets je liever de ene dag 40 kilometer en de andere dag 100? liever de ene dag langs de kust en de andere door de Friese dorpjes? Wil je graag wat van Noord en Zuid Friesland zien? Met de vele verschillende fietsroutes heb je volop keuze wat betreft locatie, afstand en omgeving! Het verveelt dan ook nooit om door Friesland te fietsen. Wil je liever een aantal dagen achtereen door Friesland fietsen? Geen probleem, met de vele hotels en campings langs de fietsroutes kun je gemakkelijk een aantal dagen achter elkaar aan plakken! Voor routes en tochten in Zuidwest Friesland kun je ook kijken op Sudwest-Fryslan.nl.

Activiteiten tijdens het fietsen

Heb je naast het fietsen behoefte om nog wat meer te zien van Friesland? Er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden onderweg waar je een stop kunt maken. In Leeuwarden wordt in het Fries Museum meer dan 50.000 jaar geschiedenis en cultuur van Friesland gepresenteerd. Ontdek hoe de omgeving waar je doorheen fietst zich heeft ontwikkeld in de laatste eeuwen. Toch liever het water van Friesland opzoeken? Het Ir. Woudagemaal in Lemmer is een populair bezoekadres wat je niet mag missen. Het is het oudste stoomgemaal ter wereld en werkt nog steeds. Het is bovendien het grootste stoomgemaal ter wereld en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Evenementen voor fietsen in Friesland

Leg je graag langere afstanden af op de fiets? Gedurende het jaar wordt voor fanatieke fietsers regelmatig een evenement georganiseerd. Ook al is de officiële Elfstedentocht al vele jaren niet meer in Friesland geweest, je kunt deze wel jaarlijks fietsen! Op Tweede Pinksterdag wordt de Fiets Elfstedentocht georganiseerd waar ook jij je voor aan kunt melden. Met een tocht van 230 kilometer fiets je langs de elf steden van Friesland. Liever met iets kleiners beginnen? met de 3 Provinciën Fiets 3-daagse kun je kiezen uit drie afstanden: 25, 40 en 60 kilometer. Tijdens deze route ontdek je het gebied waar Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Je kunt uiteraard ook je fiets even aan de kant zetten en de professionele fietsers aanmoedigen tijdens de profronde van Surhuisterveen. Op de tweede dinsdag na de Tour de France staat deze ronde op de wielerkalender.

Bekijk alle fietsverhuurders

Friesland is veelzijdig en voor iedereen! Op het gebied van fietsen zijn er vele mogelijkheden, van het bos tot de stad en van de wadden tot het water. Je kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past. Wil je bijvoorbeeld jouw fietstocht aanvullen met een overnachting, diner of activiteit? Wij laten je graag zien wat er in de buurt te doen is en welke fietsroutes geschikt zijn. Zo leer je Friesland echt kennen en hoeft je niks te missen!

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.