Ken jij het Fiskpaad al?


Friesland staat misschien bekend om haar melkvee, fierljeppen, skûtsjesilen en sûkerbôle, maar is dat alles? Welnee! Friesland is ook UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, IJsselmeervisserij, visserstruien breien, palingroken en garnalen pellen!

Friesland kent een rijke visserijcultuur, maar deze is niet altijd even zichtbaar en in veel Friese kuststeden en -dorpen is door onder andere de komst van de Afsluitdijk meer de nadruk komen liggen op de landbouw dan op de visserij. Op www.fiskpaad.nl wordt de rijke visserijcultuur van Friesland weer zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Door vissers, horeca en culturele instellingen via het Fiskpaad aan elkaar te verbinden en een platform te geven, maken ondernemers slimme connecties en zetten samen vis op de kaart, letterlijk en figuurlijk.

Ben jij op zoek naar een leuk dagje uit in onze prachtige kustprovincie, grenzend aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en wil je het Wad niet alleen zien maar ook ruiken en voelen? Ben jij natuurliefhebber en ga je graag eens met een visser mee om de fuiken te legen? Houd je van een met zorg en passie bereid streekproduct zoals de Fryske Iel (paling) of kokkels van het Wad? Kijk snel op de site, maak je eigen Fiskpaad route en beleef vis en visserij aan de hand van zien, proeven en doen!

Het Fiskpaad en haar deelnemers zijn  te vinden op www.fiskpaad.nl. Het project Fiskpaad is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma ‘Perspectief voor een duurzame visserij’ en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds, het Ministerie van Economische Zaken en de Provinsje Fryslân. Europees Visserij Fonds: Investeren in duurzame visserij.

Meer over het Fiskpaad

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.