Kom jij langs in Harlingen?

Ontdek deze stad aan zee!

Kom jij langs in Harlingen?


Ontdek deze prachtige stad aan het water waar het hele jaar door van alles te doen is. Meer dan 600 monumenten tekenen deze havenstad en maken de binnenstad erg aantrekkelijk om eens te bezoeken. Kom ook langs tijdens één van de evenementen!

De stad

Harlingen is één van de Friese elf steden en heeft bijna 15.000 inwoners. Het is de op vier na grootste plaats in Friesland en is erg belangrijk voor de provincie vanwege de haven. Daarnaast is het een belangrijke verbinding met de Waddeneilanden. Vanuit Harlingen kun je met de boot naar Vlieland en Terschelling afreizen.

Bezienswaardigheden in Harlingen

In de stad is een deel van de verdedigingswerken nog altijd te zien, net als de oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen. Ook zijn er vele steegjes te vinden die de verbinding vormen tussen de grachten. De bruggen in Harlingen zijn erg leuk en interessant om eens te bezoeken! In Harlingen zijn veel monumenten en beelden te bezichtigen en hier is de Stenen Man waarschijnlijk de bekendste van. Dit beeld staat op de dijk van Harlingen. In de stad is een vuurtoren te vinden die absoluut het bekijken waard is. Ook is er een reddingsboot in Harlingen te vinden waar je een kijkje zou kunnen nemen.

Activiteiten in Harlingen

In en rondom Harlingen is van alles te beleven. De havenstad trekt veel toeristen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Engeland. Op het Harlinger Strand kun je heerlijk zwemmen, (kite)surfen en kanoën. Het strand is voor iedereen toegankelijk die graag wil genieten van de Waddenzee. In de omgeving van Harlingen is ook een prachtig natuurgebied te vinden, het Hoogewiersterveld. Hier vind je weidevogels en verschillende bijzondere vissen. Maar ook in de stad is genoeg te beleven. Je kunt winkelen en een bezoek brengen aan de musea. Het Hannemahuis en het Harlinger Aardewerk Museum zijn leuke musea om te bezoeken.

Overnachten in Harlingen

Harlingen is ontzettend gastvrij en overnachten is geen enkel probleem! In de stad zijn verschillende hotels en B&B’s te vinden die allen goed beoordeeld worden. Verschillende hotels hebben zelfs uitzicht over de zee. In de omgeving van Harlingen vind je prachtige campings en vakantieparken. Hier kun je aan het water kamperen, maar ook een accommodatie huren behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Evenementen in Harlingen

Ieder jaar wordt het zeilseizoen in Harlingen geopend met de Vlootdag. Op deze gezellige familiedag is er van alles te doen voor de hele familie.

Harlingen City App

Meer weten over Harlingen? De Harlingen City App bied je een compleet overzicht van de Friese havenstad Harlingen. Je vindt o.a. historie, nieuws, evenementen, bedrijven, aanbiedingen, activiteiten en meer. De Harlingen City App is gemaakt in samenwerking met: Horeca Harlingen, Harlingen heeft wad!, HOV, Tourist info Harlingen, Gemeente Harlingen en Meerdan Media. Download via iTunes of Google Play.

Pagina delen: