Kom jij langs in Heeg?

Ontdek het watersportdorp in Zuidwest-Friesland!

Kom jij langs in Heeg?


Heeg ligt in Zuidwest-Friesland en staat bekend om de watersport! Vanuit dit dorp ben je zo bij het Heegermeer en ook het IJsselmeer is makkelijk bereikbaar via bijvoorbeeld de Fluessen. Ontdek alles over Heeg!

De plaats

Heeg ligt tien kilometer ten zuiden van Sneek aan het Heegermeer. Palingvisserij was voor lange tijd een belangrijk bestaansmiddel. Waar Heeg nu voornamelijk om bekend staat, is de watersport. Want wie aan Heeg denkt, denkt al gauw aan watersporten. Maar er is nog veel meer te doen!

Bezienswaardigheden in Heeg

In Heeg vind je verschillende bezienswaardigheden. Zo zijn er prachtige kerken, zoal de Haghakerk en de Ichtuskerk. Ook zijn er verschillende historische monumenten die de geschiedenis van Heeg weergeven. Het dorp staat vol met monumentale panden en oude, historische woningen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Scheepskamer, waar je allerlei kunstwerken vindt die te maken hebben met schepen en havens. Prachtig om eens te bewonderen! Natuurlijk mag je het Heegermeer niet overslaan. In het meer vind je verschillende eilandjes, waaronder het Konijneneiland. In vroegere tijden is het Heegermeer ontstaan door een gletsjer, samen met de Fluessen en de Morra. Zo’n mooi stukje natuur zie je bijna nergens anders!

Activiteiten in Heeg

Naast de vele watersporten, hoef je je echt niet te vervelen in Heeg. In het dorp vind je voor de watersport ontzettend veel zeilscholen, jachthavens en scheepswerven. Een leuke manier om de omgeving te ontdekken is per boot. Je kunt bij één van de jachthavens een boot huren, waarbij je in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig hebt. Ontdek het prachtige Heegermeer vanaf het water! Wil jij altijd al leren zeilen? Doe dit tijdens een vakantie in Heeg. Je bent dichtbij het IJsselmeer waar je prachtig kunt zeilen. In de omgeving kun je ook prima fietsen en wandelen. In het open en vlakke landschap vind je rustieke dorpjes met mooie kerken. Tussendoor kun je even bijkomen op één van de gezellige terrasjes. Een avondje doorhalen in Heeg? Ook dat is mogelijk! Het uitgaansleven heeft zich in de loop der jaren goed ontwikkeld en discotheek d’Ald Wal is hier een mooi voorbeeld van.

Overnachten in Heeg

Wil je voor langere tijd in Heeg blijven of slechts voor één nacht? Het is mogelijk in Heeg! De plaats biedt gezellige hotels en B&B’s, maar rondom Heeg zijn er ook veel campings en vakantieparken te vinden waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Wie wil nu niet kamperen aan het water? Een accommodatie huren om iets luxer te kamperen is ook mogelijk rondom Heeg. Wil je met een hele groep blijven overnachten? Boek dan één van de vele groepsaccommodaties die Heeg je te bieden heeft! Vanuit de groepsaccommodaties kom je gemakkelijk bij het centrum om er een gezellige avond van te maken.

Evenementen in Heeg

Het hele jaar door worden er mooie en leuke evenementen georganiseerd in Heeg en hier is het IFKS Skûtsjesilen het meest bekende voorbeeld van. In de bouwvak komt het IFKS onder andere in Heeg waar spannende wedstrijden gehouden worden. Maar er zijn meer leuke evenementen in Heeg en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan iets als de opening van het watersportseizoen dat ieder jaar begin mei plaatsvindt. Ook het Heechsimmer Festival is een festival dat je absoluut eens moet meemaken. Op het strand van het Heegermeer spelen diverse bands, op een drijvend podium!

Culinair in Heeg

Op culinair gebied is het Heeg ook prima vertoeven. In het centrum vind je veel leuke en gezellige restaurants, waar ze je heerlijke maaltijden (met streekproducten) voorschotelen. Laat je onderdompelen in de Friese cultuur en in de Friese keuken en geniet van al het lekkers dat Heeg te bieden heeft!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: