Kom jij langs in Heerenveen?

Ontdek de mogelijkheden in dit sportieve dorp

Kom jij langs in Heerenveen?


Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. Je leest het goed, Heerenveen is een dorp! Het behoort niet tot de Friese elf steden en mag zich daardoor ook geen stad noemen, maar dit wordt wel vaak gedacht. De link met voetbal is snel gelegd, maar ook door het schaatsen staat Heerenveen op de kaart als een sportief en bruisend dorp.

Het dorp

Waar denk jij aan als je aan Heerenveen denkt? Waarschijnlijk komt sport als eerste bij je op. Door het schaatsen, voetbal en turnen is de term Sportstad niet eens zo gek. Heerenveen is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en telt ongeveer 30.000 inwoners. De plaats bestaat uit 11 wijken die allen in verschillende eeuwen zijn ontstaan. Het centrum van Heerenveen in ontstaan en gebouwd in de 16e eeuw en is daarmee de oudste wijk van Heerenveen.

Bezienswaardigheden in Heerenveen

In de plaats Heerenveen zijn er een aantal prachtige bezienswaardigheden. In Heerenveen vind je prachtige oude gebouwen, monumenten en er zijn twee stinsen. Stins is het Friese woord voor steenhuis, denk hierbij aan landhuizen of burchten. Het gemeentehuis( Crackstate) is één van de stinzen en de andere is de Oenemastate. Ook is er nog een echte molen te vinden in Heerenveen. Op het gebied van sport is er ontzettend veel te zien in Heerenveen. Wat dacht je van het bekende Thialf? In de hele wereld is dit ijsstadion ontzettend bekend! Maar ook de turnhal in Heerenveen iseroemd, voornamelijk door één van de beste turners van de wereld, Epke Zonderland. Inmiddels is zijn ‘thuishal’ omgedoopt tot de Epke Zonderland Turnhal. Ook het voetbalstadion van Heerenveen is een bezienswaardigheid en deze bevindt zich naast de turnhal. Ben je geen liefhebber van sport, maar hou je wel veel van musea? Genoeg keus! Bovendien vind je in Heerenveen verschillende monumenten, zoals die van Abe Lenstra en Wim Duisenberg.

Activiteiten in Heerenveen

In Heerenveen hoef je je geen moment te vervelen. Ga naar één van de schaatswedstrijden in het Thialf of ga zelf een rondje schaatsen op de meest bekende ijsbaan van Nederland. Zwemmen en vissen doe je bij recreatiegebied De Heide. Ga je liever winkelen? Leef je uit in het centrum, of bezoek de markt op woensdag en zaterdag. Wanneer je wilt winkelen in Heerenveen is het handig om op de hoogte te zijn van alle openingstijden. Bekijk ze via openingstijden.nl.

Overnachten in Heerenveen

Blijf je wat langer? Je kunt bijvoorbeeld tijdens één van de sportevenementen uitstekend overnachten in Heerenveen. Zo is er een recreatiepark, een mini-camping en verschillende B&B’s en hotels. Ook zijn er groepsaccommodaties en particuliere accommodaties te vinden.

Evenementen in Heerenveen

In Heerenveen is bijna altijd wel wat te doen. Naast de bekende sportevenementen is er ook veel muziek en theater. Met feestelijke evenementen (waaronder Heaven Open Air, Glasblazers Night of the Koemarkt en Simmerfest) is het een bruisend geheel.

Culinair in Heerenveen

Culinair genieten is iets wat ontzettend goed kan in Heerenveen! Er zijn erg veel restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten tijdens je verblijf. Lunchen, dineren of juist ontbijten? Het is allemaal mogelijk en er is voor iedereen iets te vinden. Vaak zijn er leuke arrangementen waardoor je op een leuke manier kennismaakt met de Heerenveense keuken.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: