Geniet van Friesland;

Plan je trip op Friesland.nl!

Advertentie Zakelijk Friesland

Waarom je Friesland zeker moet bezoeken:


Rijke historie

Wil je meer over Friesland te weten komen? Er zijn nog veel herinneringen aan de vroegere jaren van de provincie. Deze kun je bezoeken en bewonderen!


Rust en ruimte

Friesland is dé provincie waar je kunt komen om te genieten van rust en ruimte. Door de hele provincie vind je mogelijkheden om bij te komen.


Sport en activiteiten

Friesland is een veelzijdige provincie met mogelijkheden voor jong én oud! Overal is iets te beleven. Wandelen, fietsen, varen, sporten, het kan allemaal!


Koopzondag in Leeuwarden

Koopzondag in Leeuwarden

  Vanaf 23 april 2015

Iedere zondag kun je in de gezellige binnenstad van Leeuwarden winkelen.

Meer informatie
Stadswandeling  Sneek

Stadswandeling Sneek

  Vanaf 1 december 2015

Rondleiding door de historische binnenstad van Sneek op eigen gelegenheid of met gids (alleen op aanvraag)

Meer informatie
Tentoonstelling: Nieuw! 200 jaar innovatie en vakmanschap in Museum Joure

Tentoonstelling: Nieuw! 200 jaar innovatie en vakmanschap in Museum Joure

  Vanaf 23 april 2016

Joure is van oudsher een plaats van bedrijvigheid. Hier werden onder andere klokken, zilver en goud, koffie en thee, meubels en fietslichten gemaakt. In de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap zie je hoe het Jouster bedrijfsleven zich de afgelopen eeuwen heeft vernieuwd. Steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren. Van kleine werkplaatsen naar high tech fabrieken. Het bijzondere van Joure is dat naast de industrie er ook nog steeds ambachtslieden actief zijn.

Meer informatie
Tentoonstelling Handwerken uit Peru

Tentoonstelling Handwerken uit Peru

  Vanaf 18 mei 2016

Een tentoonstelling met een eigen verhaal over reizen cultuur, handwerken en kunst uit een land met een rijke cultuurgeschiedenis.

Meer informatie
Repaircafé Lemmer

Repaircafé Lemmer

  Vanaf 11 oktober 2016

Apparaat kapot? Rits in broek of snoertje? Weggooien? Mooi niet! Neem het eens mee naar het Repaircafé in Lemmer. In het Dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat 8. De reparatie op zich is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd mogelijk. Moet een onderdeel vervangen worden, dan moet u die zelf aanschaffen.  Bovendien is het een gezellig gebeuren. Drink een lekker kopje koffie en ontmoet anderen terwijl uw kapotte dingen worden hersteld.

Meer informatie
Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

Made in Leeuwarden: sporen van een industrieel verleden

  Vanaf 21 oktober 2016

Tot mei 2017 staat in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) een tentoonstelling over ruim tweehonderd jaar industriële bedrijvigheid in de Friese hoofdstad.

Meer informatie

Ben je al in Friesland?


Ontdek via het systeem met de filters waar alle interessante bezienswaardigheden, evenementen en andere activiteiten te vinden zijn. Er is altijd iets bij jou in de buurt!

Meer dan 125 routes in Friesland!


Kom jij naar Friesland en ben je benieuwd naar de verschillende routes die je in Friesland kunt vinden? Ontdek alle vaarroutes, wandelroutes, fietsroutes en paardenroutes!

Ontdek alles over Friesland


Leeuwarden 2018


Leeuwarden is uitgeroepen tot dé Culturele Hoofstad in Europa van 2018. Tot ver in Europa maakte de Friese gemeenschap indruk met de betrokkenheid van Friezen bij hun omgeving. Ontdek alle evenementen van nu tot 2018 in Leeuwarden.

Leeuwarden 2018

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.