Kom jij langs in IJlst?

Ontdek de stad met veel watersport!

Kom jij langs in IJlst?


IJlst is gelegen in Zuidwest-Friesland en de plaats staat vooral bekend als overnachtingsplaats voor watersporten. Hiervoor zijn dan ook uitstekende mogelijkheden. Ontdek alles over IJlst.

De stad

IJlst is een kleine stad in Zuidwest-Friesland en heeft ongeveer 3200 inwoners. Ook is het één van de Friese elf steden sinds 1268. De stad was altijd erg bekend om zijn scheepsbouw en handelspositie. De stad dankt zijn naam aan een riviertje dat vroeger door IJlst liep, de oude Ee.

Bezienswaardigheden in IJlst

In IJlst vind je prachtige gebouwen, zoals Houtzaagmolen De Rat en de Terpensmole. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Messingklopper aan de Eegracht, één van de oudste bewaard gebleven panden. Het Oude Stadhuis is ook absoluut de moeite waard om te bezichtigen en is daarnaast als filmdecor gebruikt in De Kameleon! In IJlst vind je verschillende kerken die allen een eigen bouwstijl hebben.

Activiteiten in IJlst

Ben je van plan om naar IJlst te komen en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? In de stad kun je terecht voor allerlei watersporten. In de kleinste van de Friese elf steden kun je perfect jouw motorboot aanleggen in de haven die direct achter het centrum van de stad ligt. Als je je boot hebt aangelegd, doe dan eens een stadswandeling langs de historische gebouwen van IJlst. Tijdens de wandeling loop je onder de prachtige lindebomen door die vooral dienen als zonwering. IJlst ligt vlakbij Sneek en daar kun je ook heerlijk winkelen. Vanuit IJlst ben je in een mum van tijd in Sneek. Daarnaast bevindt de stad zich in een waterrijk gebied en kun je gemakkelijk zwemmen of watersporten in één van de wateren in de buurt, zoals de Fluessen.

Overnachten in IJlst

In IJlst kun je heerlijk overnachten in één van de mooie hotels en B&B’s. Vanuit deze hotels en B&B’s, die allen uitstekend beoordeeld worden, kun je gemakkelijk activiteiten ondernemen. Ook zijn er in de buurt van IJlst prachtige campings en vakantieparken, zelfs aan het water! Een vakantie doorbrengen aan het water kan uitstekend dichtbij IJlst. Vergeet dan natuurlijk niet een dagje door te brengen in de stad.

Evenementen in IJlst

In IJlst worden jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd, waaronder de stadswandeling. Ontdek de prachtige gebouwen en loop onder de mooie lindebomen door. In 2015 is het 2015Festival in IJlst. Dit festival wordt al sinds 2005 georganiseerd en staat bekend om de gemoedelijke sfeer. Het hele evenement wordt door enkel vrijwilligers georganiseerd en dat is erg bijzonder. Vanuit IJlst ben je gemakkelijk in Sneek, waar je de Sneekweek kunt meemaken. Wil jij niet overnachten in de drukte van de Sneekweek? Slapen in IJlst is dan een hartstikke goed alternatief om toch alles mee te krijgen van dit bijzondere evenement.

Ontdek het aanbod voor overnachten

Pagina delen: