Ontdek het IJsselmeer


Na het afsluiten van een deel van de Zuiderzee is het IJsselmeer ontstaan; Het grootste zoetwatermeer in Nederland. Waarschijnlijk kent iedereen de Afsluitdijk wel die het IJsselmeer begrenst. Het IJsselmeer heeft een oppervlakte van maar liefst 1100 km2 en het diepste punt is op 9,5 meter diep. Bovenal is het IJsselmeer een fantastisch natuur- en recreatiegebied en vindt u vanuit Friesland de mooiste plaatsen rondom en op het IJsselmeer.

Het IJsselmeer fungeert als zoetwaterreservoir, maar ook de IJsselmeervisserij is een belangrijke functie. De belangrijkste functie voor bewoners van Nederland is natuurlijk de recreatiefunctie. Vele mensen gaan heerlijk zeilen, surfen en zwemmen in het IJsselmeer. Daarnaast is er nog veel meer te doen op en rond het IJsselmeer.

Wat is er te doen bij het IJsselmeer?

Ken jij de nieuwste rage flyboarden al? Je kunt zo vrij als een vogel over het water vliegen op een bord. Op het IJsselmeer is het mogelijk om deze activiteit te doen. Bekijk het IJsselmeer vanaf het water op grote hoogte! Ook kun je een boot huren bij één van de vele bootverhuren die Friesland rijk is rond het IJsselmeer. Voor veel boten heb je geen vaarbewijs nodig! Ook is een georganiseerde boottocht geen enkel probleem. Daarnaast is skûtsjesilen een leuke Friese activiteit om te gaan doen op het IJsselmeer. Ook zijn er veel heerlijke zwemplaatsen aan het meer, zoals het strand in Lemmer. Op dit prachtige strand kun je heerlijk van de zon genieten terwijl de kinderen in het ondiepe en schone water kunnen spelen. Ook iets van de historie van Friesland ontdekken? Ga dan naar het Woudagemaal, een inlaatsluis waar zoet water de boezem in kan stromen.

Overnachten rond het IJsselmeer

Wil jij meerdere dagen of voor een vakantie naar het IJsselmeer? Er zijn erg veel mogelijkheden om te verblijven rond het IJsselmeer! Je kunt onder andere naar Cornwerd, Makkum, Workum, Hindeloopen, Stavoren of Lemmer waar u een camping, vakantiepark, hotel of B&B kunt vinden. Deze verblijfsplaatsen worden allemaal uitstekend beoordeeld. Vanaf de campings zijn ontzettend veel mogelijkheden voor watersport en ook vind je vaak een bootverhuur op de camping. Op sommige vakantieparken kun je zelfs jouw eigen boot meebrengen en hebben ze aanlegplekken voor de boot. Je hebt erg veel opties om op vakantie te gaan rond het IJsselmeer. Kom jij langs in dit prachtige gebied in Friesland? Ontdek het aanbod voor overnachten direct.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!