Kom jij langs in Joure?

Dé plaats voor de Friese Ballonfeesten!

Kom jij langs in Joure?


Joure ligt mooi centraal in Friesland en is ieder jaar dé plaats waar de Friese Ballonfeesten worden gehouden. Waar de plaats natuurlijk ook ontzettend bekend door is geworden is Douwe Egberts. Het koffieconcern is in Joure begonnen en is hier nog altijd te vinden.

De plaats

Joure is officieel geen stad, maar is eigenlijk te groot om nog een dorp te heten. Inmiddels heeft de plaats ruim 13.000 inwoners en groeit de plaats nog steeds! De inwoners van Joure worden Jousters genoemd. Het is de hoofdstad van de gemeente De Friese Meren.

Bezienswaardigheden in Joure

Er zijn prachtige bouwwerken in Joure te vinden, waaronder molens en kerken. Bezoek bijvoorbeeld eens de Hobbe van Baerdt Tsjerke, de Sint-Mattheüskerk of de Doopsgezinde Kerk. Ook zijn de Kerktoren van Westermeer en de Watertoren erg leuk en interessant om eens te bezoeken. Ben je een liefhebber van oude molens? Kom dan naar Joure! In de plaats vind je Penninga’s Molen en De Groene Molen. Het Museum in Joure is gevestigd in meerdere gebouwen waarvan de rijksmonumenten zijn. Je vindt hier onder andere het geboortehuis van Egbert Douwes dat in de tuin van het museum is verbouwd en een ambachtengebouw met Friese klokken en een zilversmederij. Kom je eens kijken?

Activiteiten in Joure

In Joure zijn allerlei activiteiten mogelijk. Je kunt er genieten van Friese activiteiten, zoals fierljeppen. In de prachtige omgeving van Joure kun je ook heerlijk fietsen en wandelen, want de natuur is ontzettend mooi. Daarnaast ligt Joure centraal in Friesland en ben je gemakkelijk in Heerenveen waar je kunt winkelen. In Joure is van alles te doen voor iedereen!

Overnachten in Joure

Wil je overnachten in Joure? Er zijn veel mogelijkheden in en rondom het dorp. Wanneer je voor één of enkele dagen in Joure verblijft, om bijvoorbeeld de ballonfeesten mee te maken, kun je ideaal overnachten in een hotel of B&B. Wil je rondom Joure op vakantie? In de buurt vind je ontzettend veel campings en vakantieparken, zelfs aan het water! Aan het bekende Tjeukermeer overnachten is ook mogelijk, op een prachtige camping.

Evenementen in Joure

Het meest belangrijke evenement in Joure zijn de Friese Ballonfeesten. Tijdens deze vaak zomerse dagen zie je uiteenlopende luchtballonnen, maar allemaal hebben ze de mooiste kleuren en vormen. Soms komt er zelfs een luchtballon in de vorm van een bij overgevlogen. Dit evenement is erg leuk om mee te maken, want bijna nergens anders zie je zoveel luchtballonnen tegelijk! Een mooie gelegenheid om te overnachten in Joure en de Friese Ballonfeesten mee te maken.

Culinair Joure

Op culinair gebied is Joure goed ontwikkeld. Door een samenwerking tussen de betere restaurants van Friesland, waaronder een aantal in Joure, is Fryslân Culinair ontstaan. Sinds 2000 bestaat dit initiatief en vanaf dat moment worden gasten de lekkerste en meest bijzondere hapjes en drankjes voorgeschoteld en dat alles in een bijzondere ambiance! Kom jij genieten van al het lekkers dat Joure te bieden heeft?

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: