Kom jij langs in Langweer?

Ontdek dit watersportdorp!

Kom jij langs in Langweer?


Langweer, een sfeervol en pittoresk dorpje aan een van de mooiste meren in Friesland. Kom jij langs?

De plaats

Langweer ligt in gemeente De Friese Meren, aan de rand van het meer de Langweerderwielen. Langweer is een oud dorp met een rijke geschiedenis. Eeuwenlang was dit dorp alleen maar via het water bereikbaar. In 1856 kwam de eerste verbinding met de buitenwereld over het land: de Brédyk richting Sint Nicolaasga. In de zomer zoeken veel (bekende) toeristen Langweer op voor de gezellige sfeer in het dorp of het zeilen op het meer. ’s Winters is het er rustig en zijn er weinig tot geen toeristen te vinden.

Bezienswaardigheden in Langweer

In en om Langweer vind je verschillende bezienswaardigheden. Van Het Orgel Anno 1784 tot Osingastate waar vele adellijke families hun residentie hadden. Ondanks dat Langweer altijd een dorp van bescheiden omvang is geweest, had Langweer lange tijd een eigen waag. Deze uit 1879 stammende Waag is waarschijnlijk de derde die in Langweer werd gebouwd.

Activiteiten in Langweer

Als je aan Langweer denkt, denk je aan watersporten. Ontdek Langweer vanaf het water met je boot. Geen eigen boot? Er zijn volop verhuurmogelijkheden. Geniet van de prachtige Langweerderwielen en beleef Langweer vanaf het water.

Overnachten in Langweer

In Langweer zijn veel manieren om te overnachten. Je kunt natuurlijk met je eigen boot komen, want er zijn genoeg aanlegplaatsen waar je kunt overnachten. Kom je niet met een boot? Overnacht dan op één van de campings of vakantieparken in de omgeving. Je overnacht dan midden in de natuur! Wil je liever een nachtje komen? Dan kun je overnachten in een hotel of B&B die er ook te vinden zijn. Er is voor ieder wat wils als het om overnachten gaat!

Evenementen in Langweer

Wie kent het evenement niet, het SKS Skûtsjesilen. Langweer is een van de wedstrijdlocaties. Vanaf het strand van het dorp kun je genieten van de spannende races, onder het genot van een hapje en/ of drankje een van de terrassen. Daarnaast zijn er gedurende het jaar diverse andere evenementen te beleven.

Culinair Langweer

Volop culinaire mogelijkheden in Langweer, van “de snackbar op de hoek” naar “chique dineren” en alles daar tussen in. Geniet van heerlijke Friese streekgerechten, een diner aan het water of in de gezellige dorpskern.

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!