Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018!


Waarom Leeuwarden volgens de Europese jury uitgeroepen is tot dé Culturele Hoofdstad van 2018? De Friese gemeenschap zelf! Tot ver in Europa maakte de Friese gemeenschap indruk met de betrokkenheid van Friezen bij hun omgeving. In 2018 is er van alles te beleven in Leeuwarden, maar waarom kom je niet nu al eens langs? Ontdek het aanbod met restaurants, hotels en vakantieparken voor een heerlijk verblijf in Friesland.

Leeuwarden 2018 vormt een waar spektakel. Je maakt kennis met de gastvrijheid van de Friese gemeenschap en kunt genieten van de Friese cultuur en natuur. Ook op culinair vlak doet Friesland niet onder voor de rest van Nederland. Van jong tot oud, rijk tot arm, van stadsbewoners tot plattelanders, iedereen werkt mee aan de cultuur voor Leeuwarden 2018. We willen namelijk stappen maken voor de volledige provincie die ver na 2018 nog merkbaar zullen zijn. Ook doen er duizenden kinderen mee die zo een betere kans krijgen in de toekomst. Ook aan jou als toerist wordt gedacht. Er worden namelijk meer fantastische evenement georganiseerd in de provincie Friesland. Kom jij langs in Leeuwarden?

Bekijk de website van Leeuwarden 2018

Projecten voor Leeuwarden 2018

Er zijn verschillende projecten opgestart voor de plannen voor de Culturele Hoofdstad in 2018. Deze projecten focussen zich op Natuur & Cultuur, Stad & Land, Lab Leeuwarden, Royal Frisian en Gemeenschap & Diversiteit. De projecten zorgen bijvoorbeeld voor theatervoorstellingen, kunstwerken die energie opleveren en digitale innovatie. Ben jij benieuwd wat deze projecten precies inhouden? Lees alles over de projecten op 2018.nl. Nog leuker is natuurlijk om ze met je eigen ogen te bekijken tijdens een bezoek aan Friesland. Wanneer je de projecten wil bezoeken, kun je meerdere dagen naar Friesland komen. Ontdek alles over de natuur, cultuur en gemeenschap van Friesland in en rondom Leeuwarden. Verblijven is mogelijk in één van de prachtige hotels, B&B’s of op één van de gezellige campings en vakantieparken. Ook tijdens de evenementen die tot en met 2018 georganiseerd worden, zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. Ontdek het volledige aanbod via de website en boek je verblijf tijdens de evenementen in en rondom Leeuwarden.

Kom jij naar Friesland en Leeuwarden?

Ben je benieuwd naar wat de provincie Friesland en de stad Leeuwarden doen om de Culturele Hoofdstad van Europa van 2018 te zijn? Ontdek de fantastische projecten die zijn opgezet en de gezellige evenementen die de komende jaren worden georganiseerd.

  • Ga naar de Tall Ship Races in Harlingen
  • In 2016 en 2017 zijn tentoonstellingen over het Dadaïsme en De Stijl, belangrijke kunststromingenm.
  • Ontdek de echte Friese cultuur tijdens de jaarlijks terugkerende Sneekweek!

Niet alleen in 2018 in van alles te beleven doordat Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad is, maar ook in de komende jaren is er veel te doen in Friesland. Kom langs en ontdek waarom Leeuwarden dé Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 is.

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.