Kom jij langs in Lemmer?

Beleef de poort van Friesland!

Kom jij langs in Lemmer?


Lemmer ligt in de gemeente De Friese Meren aan het water. Zowel over het land als over water vormt Lemmer de toegangspoort van de provincie Friesland, want deze gezellige watersportplaats ligt aan het IJsselmeer. Ontdek alles over Lemmer!

Het dorp

Lemmer heeft ruim 10.000 inwoners en is in de zomermaanden een drukke badplaats. Het ligt namelijk pal aan het IJsselmeer en trekt daardoor toeristen uit vele gebieden van Nederland. Lemmer is één van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland. Vele topsporters komen hier vandaan, denk aan Rintje Ritsma (de beer van Lemmer), Annemarie Thomas (schaatsen) en ook Epke Zonderland (turnen).

Bezienswaardigheden in Lemmer

In Lemmer zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, die voor iedereen de moeite waard zijn om te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld eens het Woudagemaal. Dit is het grootste stoomgemaal ooit gebouwd ter wereld en is nog steeds in werking. Daarnaast staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de Lemstersluis en de Riensluis zijn mooi om te bekijken en geven een goede indruk van het water in en rondom Lemmer. Lemmer beschikt ook over een vuurtoren en heeft verschillende prachtige monumentale panden.

Activiteiten in Lemmer

Lemmer trekt vooral met mooi weer veel toeristen, door de watersport en het prachtige strand. In de zomermaanden komen veel toeristen vanuit allerlei delen van Nederland naar Lemmer om hier een vakantie of een dag door te brengen. In Lemmer is winkelen erg leuk en er zijn veel winkels te vinden in het centrum. Ook is het mogelijk om met de boot door Lemmer heen te varen. Wil je veel watersporten wanneer je in Lemmer bent? Kom met je eigen boot en overnacht op een camping aan het water! Het is natuurlijk ook mogelijk om een boot of kano te huren, om één of meerdere dagen te gaan varen in de omgeving van Lemmer. In de zomer is er daarnaast altijd een grote kermis die voor jong en oud ontzettend leuk is. Een andere belangrijke watersportactiviteiten is de IFKS Skûtsjesilen die ook door Lemmer gaat. Geniet van dit geweldige evenement met spannende bootraces. Wil je volledig tot rust komen in Lemmer? Geniet van het mooie strand en het heerlijke en schone zwemwater. De beachclub op het strand is erg gezellig, ontspan en laat je maar lekker in de watten leggen.

Overnachten in Lemmer

Kom je langs in Lemmer? Een aantal hotels zijn heel dicht in de buurt van het strand. Hier kun je perfect één of meerdere dagen doorbrengen. Wil je kamperen in de buurt van Lemmer? In en rondom de plaats zijn veel campings te vinden waarbij allerlei watersporten mogelijk zijn. Vanaf de vakantieparken en campings ben je zo op het strand. Ontdek direct waar je kunt overnachten!

Evenementen in Lemmer

In Lemmer is het hele jaar door van alles te doen, maar vooral in de zomer hoef je je echt niet te vervelen. De eerste wedstrijd van het SKS Skûtsjesilen is tevens de start van de Lemsterweek. Er komen ieder jaar zo’n 90.000 bezoekers op af om te genieten van de gezelligheid die Lemmer te bieden heeft. Tijdens deze Lemsterweek komen de skûtjes in Lemmer en worden er veel activiteiten georganiseerd. Natuurlijk mag een gezellige kermis hier niet ontbreken. In de week daarna is traditiegetrouw het IFKS Skûtsjesilen, met de altijd spannende bootraces. De afsluiter van het seizoen is het op strand: Glemmerbeach, een heerlijk strandfeest!

Culinair in Lemmer

In Lemmer kun je ook prima terecht voor een hapje en een drankje. Laat je verrassen door Friese streekgerechten, gecombineerd met een fijn uitzicht over het water. Langs de gezellige grachten door het dorp is er altijd wel wat te zien. Met een beetje geluk sluit je het diner af met een adembenemende zonsondergang. Dat moet je eens proeven!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.