Pin Bezoekerscentrum Uniastate en Tsjerke Bears

Boek nu!

Op het terrein van Cultuur-historisch centrum Uniastate bevindt zich een 13e eeuwse kerk met een rijk interieur en een fraai houtgesneden preekstoel. In de kerk is een bezoekerscentrum ingericht waarin een interactieve permanente tentoonstelling over Staten en Stinsen in Friesland. Op verrassende wijze wordt een beeld geschetst van bewoners, interieur en tuinarchitectuur in vroegere tijden. Op de verdieping van de kerk bevindt zich het documentatiecentrum over Staten en Stinsen. Op het terrein staat een unieke stalen luchtspiegeling van de oude Uniastate anno 1756. Vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het wijde Friese weidelandschap. Een oude state Poort met in de monumentale bovenkamer een tentoonstelling over alle nog bestaande poorten in Friesland. Op het terrein is voor de kinderen een cultuurspeelplaats met “oude” meubels uit de state. In de zomermaanden vindt u wisselende exposities in de kerk of op het terrein.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Bezoekerscentrum Uniastate en Tsjerke Bears kunt vinden.

Pin Minicamping de Greidhoeke

  Britswerd

Kamperen op het Friese platte land op een mooie rustige groene camping, bestaande uit 12 ruime plaatsen van ongeveer 100 m2 per plaats, allen voorzien van elektriciteit. Centraal gelegen bij Sneek, Franeker , Leeuwarden...


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.