Blokhuispoort

Boek nu!

Erfgoed Blokhuispoort

Rijksmonument de Blokhuispoort, een begrip in Friesland. De Blokhuispoort was vroeger een gevangenis, maar is nu een cultureel bedrijven centrum in de binnenstad van Leeuwarden. Het ontstaan van dit gebouwencomplex dateert uit 1499. Er werd een Blokhuis gebouwd in opdracht van Willebrord van Schaumburg, Stadhouder des Hertogen van Saksen. Het Blokhuis vertoonde zich als een verzameling van gebouwen.

Cultureel Centrum Leeuwarden

Op 17 juni 2007 is de laatste gevangene van het Huis van Bewaring “De Blokhuispoort” overgeplaatst naar een andere gevangenis. Justitie heeft op 1 april 2008 de huur opgezegd en het gebouw is verkocht in 2014. De nieuwe eigenaar van “De Blokhuispoort” is Stichting BOEi, De Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel erfgoed. BOEi beheert en ontwikkelt het gebouw verder als cultureel centrum.

De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven die hier gevestigd zijn. In een inspirerende omgeving werken ongeveer 130 ondernemingen (samen), die de mooiste producten en diensten leveren.

In deze historische omgeving worden tevens de meest uiteenlopende culturele evenementen georganiseerd.

Cafe de Bak
Op de tweede luchtplaats van De Blokhuispoort is Café de Bak gevestigd. Hier kunt u genieten van een bak koffie, een borrel of een heerlijke lunch.

Vrijmibo
Elke vrijdagmiddag is de Vrijmibo vanaf 17:00 uur met een DJ of Sing and Songwriter. Op vrijdag kunt u vanaf 18:00 uur mee-eten oftewel eten wat de pot schaft. De Bakhap varieert van lasagne, pasta, salade tot stamppot. Voor zes euro eet u al mee. Sluit dus uw werkweek lekker af in Cafe de Bak want dat is genieten in alle vrijheid….


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Blokhuispoort kunt vinden.

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin Grand Cafe Wouters

  Leeuwarden

Tegenover het Centraal Station en op korte loopafstand van het centrum, bent u bij ons aan het juiste adres voor een heerlijk kopje koffie met gebak, een borrel, een lekkere lunch of gezellig diner,...


Meer info

Pin Emmaplein

  Leeuwarden

Een gastvrije ontvangst, een heerlijk huis, prima bedden en een verwenontbijt. En als u een zeilliefhebber bent, kunt u (tegen betaling) met uw gastheer het Friese water verkennen. Onze boot ligt in Grou, zodat...


Meer info

Pin Fries Museum

  Leeuwarden

Het Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren in een indrukwekkend nieuw gebouw op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.