Bolta

Noomen: “Bolta te Anjum was in 1511 83 pondematen groot. Bewoner was toen Jwka Bouta, die zijn naam dus aan het goed ontleende, eigenaars waren Syurt Aebingha en Frouck Heemstra. Omdat Syurt de kleinzoon was van Beits Bolta en (oude) Syurd Aebingha, en omdat Frouck (Riemersma, weduwe van Syds) Heemstra de schoondochter van Beits Bolta uit haar (tweede) huwelijk, met Schelto Scheltema, was, lijkt deze sate dus afkomstig te zijn geweest van Beits Bolta. Beits Bolta, die in de tweede helft van de 15de eeuw leefde, kan niet in een filiatie met andere Bolta’s worden geplaatst.”
“In 1640 en later vertoonde Bolta te Anjum geen bijzondere kenmerken (stinswier, gracht) die aan een herenhuis of stins herinnerden.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Bolta kunt vinden.

Pin Bed and Breakfast Het Vergulde Scheepje

  Dokkum

Bed en Breakfast Het Vergulde Scheepje is gelegen in de historische binnenstad van Dokkum tegenover het keerpunt in de Elfstedentocht. Het is een beeldbepalend pand met een geschiedenis die teruggaat tot het ontsteken van...


Meer info

Pin Bed and Breakfast Unia Zathe

  Ee

Onze fraaie logeerboerderij is de perfecte uitvalsbasis voor mensen die willen genieten van de rust en de ruimte. De sfeer van vroeger met de gemakken van nu. Zoals gratis WIFI in het gehele pand....


Meer info

Pin It Dreamlân, overnachten in puur Friesland

  Kollumerpomp

Kindvriendelijk klein Natuurkampeerterrein bij Lauwersmeer en Wad. Ook 2 Trek-in's, 4 p. vakantiehuis, 10 p. familiehuis en 20 p. groepsaccommodatie.


Meer info

Pin Recreatiecentrum ’t Groene Hart van Ternaard

  Ternaard

Recreatiewonigen: Aan de Riedhûsstrjitte zijn in de voormalige diaconiewoningen acht recreatiewoningen gerealiseerd. Momenteel zijn er drie beschikbaar voor de recreatie i.v.m. langere verhuur. Camping: Naast de recreatiewoningen is er ook een camping op het...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.