Pin Dekema State

Boek nu!

Doe een stap in het verleden en maak kennis met de Friese adel. Het eeuwenoude huis en de tuin eromheen (6 ha) zijn een bezoekje zeker waard!

Dekema State is een klein landgoed waarvan het huis ingericht is als museum, in het terp dorp Jelsum, vlak bij Leeuwarden.
Kom binnen en doe een stap in de historie van een friese adellijke familie!
Stinzenflora, leifruit, boomgaard, gracht met monumentale brug en singels brengen je buiten in de sfeer van het verleden, de ingerichte kamers in de state maken het beeld compleet.
Tijdens openstelling kan je iets gebruiken op het terras onder de veranda, of bestel 2 werkdagen van tevoren ons picknick arrangement!
Kinderen kunnen zich verkleden, een speurtocht doen, of spelen met ouderwets speelgoed (niet tijdens activiteiten, tenzij anders aangegeven) .
Kom ook eens op een van onze activiteiten zoals museumweekend, voorjaarsfair, dag van het kasteel, cultuur met smaakmiddag, imkerijdagen, monumentenweekend of de kastanjemiddag.
Er is dan van alles te doen en te beleven. Vóór je bezoek even de website bekijken, want soms is de state gesloten!
Groepen ook buiten openstelling.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Dekema State kunt vinden.

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin B&B Leeuwarden

  Leeuwarden (Snakkerburen)

Bed & Breakfast


Meer info

Pin Túnmanswente

  Cornjum

Túnmanswente’ is de voormalige tuinmanswoning van het kasteel Martenastate. Het is gelegen in het dorpje Koarnjum (Cornjum) in Fryslân, net boven Leeuwarden.


Meer info

Pin Bed and wellness Molenzicht

  Stiens

Onder de rook van Leeuwarden aan het Japikspaad ligt Bed and Wellness Mill View. Met fijne bedden ene goed ontbijt en heerlijke sauna en spa faciliteiten kunt u betaalbaar ontspannen


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.