Groot en Kleyn Siccama

Noomen: “Sickama is opgenomen vanwege de stinswier die er in 1718 naast wordt aangegeven. Sickama wordt, zij indirect, het eerst in 1511 genoemd.”
“De Tegenwoordige Staat spreekt in 1786 van de Weerburen, alwaar weleer de state Siccama lag, doch van welke niets, behalven de Wier, overig is.
“Op de kaart van Eekhoff (1847) wordt de wier niet meer aangegeven. Wel wordt enkele percelen verder dan een Roode Wier als terpje (niet als wier!) aangegeven, en nog zuidelijker de naam Siccama, beide evenwel duidelijk op een andere plaats dan de Wier en Siccama in 1718. Op dezelfde plaats als het Siccama van 1718 noemen het stem- en floreencohier van (1640-) 1698/1700 al Groot en Kleyn Siccama. Oude afbeeldingen en kaarten van de state en de wier zijn niet bekend.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Groot en Kleyn Siccama kunt vinden.

Pin Hotel-restaurant It Posthûs

  Burdaard

Hotel-Restaurant It Posthûs is een À la carte restaurant en hotel met zeven kamers.Terras op de Dokkumer EE aan de Elfstedenroute in Birdaard. Zaalaccomodatie vanaf tien personen tot en met 150 personen.


Meer info

Pin Bij De Pastorie

  Reitsum

B&B Bij De Pastorie bij Dokkum. Prachtige B&B met volledige privacy! Eigen entree, twee slaapkamers, woonkamer met keukentje. Ontbijt wordt bij u in het appartement geserveerd. De kids kunnen heerlijk spelen in de grote...


Meer info

Pin Camping zwanenburg

  jislum

Zoekt u rust ruimte en gezelligheid, dan bent u bij ons aan het juiste adres. wij hebben een klein speel/vismeertje van 170cm diep en 3ha bos. Ook is er een kantine aanwezig en in...


Meer info

Pin Eetcafe De Winze

  Wijns

Vanaf 1 april zijn we weer zes dagen in de week geopend vanaf 10.00 uur! In Wijns, in een prachtige landelijke omgeving, bevindt zich Eetcafé “De Winze” met een ruim en gezellig terras aan...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.