Heslinga

Noomen: “Dichtbij het dorp Engelum, maar vallend onder de parochie Marssum liggen de sates Pinnema en Heslinga; het bijbehorende land vormt één geheel. In 1640, 1698 en 1700 waren ze beide eigendom van de Heslinga’s. Op Heslinga, in 1505 indirect genoemd in de naam van de bewoner, heeft – gezien de activiteiten van de bewoners – in de 15de eeuw zeker een stins gestaan.”
“In 1511 was Heercko Feyckez, heerscip, eigenaar en gebruiker.”
“In 1543 werden Feycke Heerckesoons landen en het goed Hesselinge herhaaldelijk genoemd.”
“In de loop van de 16de eeuw werd Heslinga een gewone boerderij. In 1614 verkocht de eigenaresse Anna van Eelsma, weduwe van Siuck van Winia, het goed aan Sybrand Hanses, die de stamvader van de boerenfamilie Heslinga werd.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Heslinga kunt vinden.

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Pin Túnmanswente

  Cornjum

Túnmanswente’ is de voormalige tuinmanswoning van het kasteel Martenastate. Het is gelegen in het dorpje Koarnjum (Cornjum) in Fryslân, net boven Leeuwarden.


Meer info

Pin B&B de Jellemastjelp

  Bitgummole

Welkom in onze kleinschalige B&B te Bitgummole, 7 km van Leeuwarden gelegen. Zie voor nadere info onze website www.jellemastjelp.nl


Meer info

Pin Bed and wellness Molenzicht

  Stiens

Onder de rook van Leeuwarden aan het Japikspaad ligt Bed and Wellness Mill View. Met fijne bedden ene goed ontbijt en heerlijke sauna en spa faciliteiten kunt u betaalbaar ontspannen


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.