Pin Karmelklooster Drachten

Boek nu!

Unieke locatie voor een vergadering, huwelijk, rondleiding, jubileum, high tea, verjaardag, reünie, overnachting, rouwplechtigheid. Een gastvrij en bijzonder huis met een plezierige atmosfeer, gelegen in Friesland op een centrale plek in Noord Nederland.

Vergaderen in Drachten
Het Karmelklooster is een ideale plaats voor (meerdaagse) conferenties, vergaderingen en trainingen, waarvoor u een aangename omgeving zoekt. Het Karmelklooster beschikt over een tiental verschillende ruimten. Ze zijn geschikt voor bijeenkomsten van 2 tot maximaal 150 personen. Daarnaast zijn er diverse bibliotheken.

Overnachten in Friesland
Op de eerste etage van het klooster bevinden zich de originele cellen van de zusters. De kamers zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel, en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoons- en 7 tweepersoonskamers. U kunt als groep in het klooster overnachten.

Trouwen in het klooster
Het Karmelklooster is één van de drie officiële trouwlocaties in de gemeente Smallingerland in Friesland. Het is een gebouw met een verrassende intieme atmosfeer. Het Karmelklooster biedt de mogelijkheid om een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk te verbinden met een receptie, diner of feest.

Cultuur
In het Karmelklooster worden met regelmaat tentoonstellingen georganiseerd. Een overzicht van tentoonstellingen:

juni 2014: Anne Frank, een geschiedenis voor vandaag
2013: Fototentoonstelling “Onze Koningin, eerbetoon in foto’s” in samenwerking met het ANP
2013: Stitch! Internationale naaldkunst van top ontwerpers
2012: Fototentoonstelling Noorderlicht Blijft!
2012: Expositie Scherven of Bouwstenen
2011: Hoedenexpositie “Met de hoed de wereld rond”
2010/2011: De hemeldeur op een kier: Zuster Martina ocd.

Feest / Jubilea
Wanneer u iets te vieren heeft, biedt het Karmelklooster een prachtige ambiance. Uw verblijf kunt u combineren met een rondleiding door het klooster. Verras uw gasten met een high tea of koffie/thee met nonnenkusje of kardinaalshoed, lekkernijen van de Drachtster bakkers of u verwent hen, na een aperitief met een heerlijk diner van onze kok.

Waarom een bijzondere locatie?
Tot 6 augustus 1993 was de Karmel in gebruik als klooster van de ongeschoeide Karmelietessen. Architect Arjen Witteveen ontwierp dit eerste en beschouwende Friese klooster in 1935 in carrevorm naar middeleeuws voorbeeld met binnentuin en grote ommuurde slottuin.

De Karmel staat op de lijst voor jonge monumenten.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Karmelklooster Drachten kunt vinden.

Pin De Kan Hoeve

  De Veenhoop

De Kan Hoeve ligt dicht bij de Alde Feanen en andere natuurgebieden waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ook kunt u dicht in de buurt een boot of sloep huren om het water...


Meer info

Pin B&B The Black Horse

  Ureterp

B&B&More ” The Black Horse” heeft in juni 2014 haar deuren geopend met keuze uit suites of kamer, elk met eigen luxe badkamer op een prive terrein van 3,5 hectare. Gelegen in landelijk Friesland...


Meer info

Pin Ayay Sailing

  Oudega S

Ayay-Sailing is een allround charterbedrijf met de traditionele zeilschepen; Suydersee, Alida en Swaentsje. Ayay-Sailing verzorgd zeilreizen voor groepen en alleengaanden op Waddenzee, IJsselmeer en Friese meren. Ayay-Sailing staat garant voor gastvrijheid, gezelligheid, avontuur, enthousiasme...


Meer info

Pin Justjesoars

  Oudega (Smallingerland)

B&B Justjesoars


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.