Knooppunt 79 te Eastermar: Sagen Jagen door Friese Wouden, Stichting Dam Jaarsma

Boek nu!

FIETS- EN WANDELROUTES MET VERHALEN, CULTUURLANDSCHAP EN HISTORIE

Dam Jaarsma (1914 – 1991) is Nederlands grootste verzamelaar van verhalen ooit. Hij verzamelde volksverhalen, dwz verhalen die mensen elkaar vroeger mondeling doorvertelden. Jaarsma heeft de cultuurhistorische waarde van de Friese verteltraditie bewaard door in zijn eentje, op de fiets vanuit Eastermar, 17.000 verhalen te verzamelen en op te tekenen.
Jaarsma was verzamelaar in hart en nieren: alles wat met volkscultuur te maken had, maar ook moderne kunst, boeken enz. enz.

In de fiets- en wandelroutes (15 – 40 km.) worden cultuurhistorie en beschermd landschap met elkaar verweven. Verhalen kunt u lezen, maar ook met uw smartphone beluisteren. Zie www.damjaarsma.nl voor meer uitleg hoe het werkt.
De gratis papieren kaarten haalt u uit het speciale bakje bij fietsknooppunt 79 te Eastermar, hoek E.M. Beimastrjitte / Teije Tolstraat.


« Bekijk alle locaties

  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Knooppunt 79 te Eastermar: Sagen Jagen door Friese Wouden, Stichting Dam Jaarsma kunt vinden.

Pin Monumentaal Fries Waldhuske (2 pers) – Drogeham

  Drogeham

Origineel Fries waldhuske, het kleinste huisje in gemeente Achtkarspelen. Woonkamertje: bedstee (140×200), zithoek, radio, tv, boeken, spelletjes, toerist informatie. Achterhuis: keukentje, eethoek. Badkamer: douche,toilet,wastafel. Terras met picknickbank. Gratis gebruik 2 fietsen. Supermarkt op 1km...


Meer info

Pin Ayay Sailing

  Oudega S

Ayay-Sailing is een allround charterbedrijf met de traditionele zeilschepen; Suydersee, Alida en Swaentsje. Ayay-Sailing verzorgd zeilreizen voor groepen en alleengaanden op Waddenzee, IJsselmeer en Friese meren. Ayay-Sailing staat garant voor gastvrijheid, gezelligheid, avontuur, enthousiasme...


Meer info

Pin Zoutkamer Twijzelerheide

  Twijzelerheide

Zoutkamer Twijzelerheide. Halotherapie, voor o.a. Astma, COPD, Huidproblemen, Psoriasis, Bronchitis, Allergie. Bel voor een gratis proefsessie. Haal weer opgelucht adem! Als je luchtweg- of huidproblemen hebt is dat niet gemakkelijk. Soms kan dat grote...


Meer info

Pin ’t Roodhert

  Burgum

Al 280 jaar een traditionele en sfeervolle locatie. ’t Roodhert heeft 9 kamers met gratis wifi, een stoel-lift, een prachtig vernieuwde eetzaal, een uitstekende keuken, een ruime ontbijtzaal, rookgelegenheid, een gezellige Pub, diverse conferentie-...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.