Pin Museum Hert fan Fryslân

Boek nu!

Museum Hert fan Fryslân ligt midden in het karakteristieke Friese dorp Grou, in het hart van Friesland.

In museum Hert fan Fryslân vind je exposities over verschillende interessante typisch Friese of typisch Grouster thema’s, zoals Water, de Halbertsma’s en Sint Piter. Op verzoek kun je in het museum ook een rondleiding krijgen door het voormalige Raadhuis van Grou (1942), evenals een dorpswandeling door Grou of een combinatie van beide. Speciaal voor kinderen is er het project ‘Lytse Eeltsje’ (Kleine Eeltje), over de oud Grouster schrijver Eeltsje Halbertsma, met opdrachten in en buiten het museum, in het oude dorpscentrum. Het museum bevindt zich op de benedenverdieping van het voormalige Raadhuis, dat werd ontworpen door architect Alexander Kropholler. Over zijn werk is ook een kleine expositie ingericht. Er is ook een expositie ‘Pronkjen’, een collectie porselein, goud, zilver, sieraden en textiel, o.a. uit het legaat van mevrouw Atje Gaastra. In feite was dit in 1956 de aanleiding om het museum, toen nog gemeentemuseum, te stichten.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Museum Hert fan Fryslân kunt vinden.

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin Koe en theehuis

  Nes Boarnsterhim

Langs knooppunt 4 ligt ons mooie boerderijtje, dat gebouw is in 1764. Het is gelegen in een prachtig natuurgebied. Prachtige plek om even te onthaasten met een lekkerbakje koffie/thee, boerenijs ect. Vanaf 1 juni...


Meer info

Pin Pension “op ‘e koai”

  Jirnsum

Aan het riviertje de “Boarn” bij het dorp Jirnsum, te midden van de watersportdorpen Grou, Akkrum en Terherne,in het hart van Friesland in de Gemeente Leeuwarden, staat aan de jachthaven een prachtig landhuis dat...


Meer info

Pin Restaurant Meer van Lenten

  Terherne

Restaurant aan het water Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Bekend om het spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfecte locatie voor een lunch, diner of feest aan het water.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.