Museum Joure

Boek nu!

Museum Joure, hét museum over Douwe Egberts en met de grootste collectie Friese klokken! Joure is Koffie en Ambachtelijk vakmanschap!

Een bedrijvig en vooral veelzijdig museum, waarin ambachtelijk vakmanschap én koffie en thee de boventoon voeren. De bezoeker kan, al dwalend door de tuin , de verschillende gebouwen binnenlopen. De twee grootste zijn: de eerste fabriek van Douwe Egberts en de Metaalwarenfabriek Keverling waar o.a. messing klokkenonderdelen werden gegoten. De historie van Douwe Egberts, een fraaie koffie- en theecollectie vind je in het voorste gedeelte van het museumcomplex. Het ambachtelijk vakmanschap kan hier en daar geoefend worden in de gebouwen rond de opvaart. In de koperslagerij, goud- en zilversmederij, klokkenmakerij, geelgieterij en drukkerij. Hier vind je o.a. de grootste collectie Friese klokken en andere met vakmanschap gemaakte voorwerpen. De tuin is een oase van rust met kunst en deiners, Het Koffie- en Theehuis heeft een terras deels onder de eeuwenoude kastanjeboom. In de Witte Os gaat nog steeds vers gebrande koffie over de toonbank.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Museum Joure kunt vinden.

Pin Restaurant ’t Jagertje

  Langweer

Proef de Sfeer in Langweer Restaurant ?t Jagertje is al 35 jaar een vertrouwd adres op culinair gebied en een begrip in Friesland. Restaurant ?t Jagertje is centraal gelegen in Langweer, watersportdorp in hartje...


Meer info

Pin Restaurant Meer van Lenten

  Terherne

Restaurant aan het water Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Bekend om het spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfecte locatie voor een lunch, diner of feest aan het water.


Meer info

Pin Villa Envie

  Terherne

Luxe B&B in Terherne, eiland in de Friese meren


Meer info

Pin B&B Klaar

  Joure

Gastvrijheid is wat wij u bieden, in combinatie met een luxe kamer met een goed bed een heerlijke douche. Onze B&B heeft de kwaliteit en de vrijheid van een hotel, en de gastvrijheid van...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.