Pin Museum Heerenveen

Boek nu!

EEN UNIEK DUBBELMUSEUM IN HEERENVEEN

In hartje centrum van Heerenveen, ligt het Heerenveen Museum. Aan de hand van archeologische vondsten, zeldzame historische objecten en indrukwekkende kunst van onder andere Dirk Piebes Sjollema, Jan Mankes en Tjeerd Bottema maakt u kennis met deze veelzijdige gemeente.

De blikvanger is de spectaculaire stadsmaquette van Heerenveen anno 1830, nog steeds de grootste ‘indoor’ stadsmaquette van Nederland. Ook de bijzondere collectie aan Heerenveens zilver en de vorstelijke geschiedenis van Lustoord Oranjewoud zijn te zien. Op de ‘zolder van pake’ viert de nostalgie hoogtij.

Onderdeel van het Museum Heerenveen, is het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Een zeer sfeervol museum, waar u zich in de leefwereld waant van Domela Nieuwenhuis (1846-1919). Hij is de vader van het Nederlandse socialisme. De Friese veenarbeiders noemden hem ‘us ferlosser’.

Samen vormen de collecties een rijk dubbelmuseum, toegankelijk voor een breed publiek.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Museum Heerenveen kunt vinden.

Pin Minicamping ‘De Frije Fries’

  Rotstergaast

Iets ten zuidwesten van Heerenveen ligt onze camping grenzend aan het prachtige natuurgebied ‘It Easterskar’ waar u heerlijk kunt wandelen. Vanaf de camping kunt genieten van een ruim uitzicht met een geweldige zonsondergang. De...


Meer info

Pin Minicamping de Turfhoeke

  Gorredijk

Minicamping de Turfhoeke in Gorredijk. Wij willen u graag laten meegenieten van de rust en ruimte van het Friese platteland om ons heen.


Meer info

Pin B&B It Boekehaagje

  Mildam

Bijkomen op een comfortabele boxspring in Bêd & Brochje ?t Boekehaagje of liever eerst uw fiets repareren? Alles kan op deze voormalige boerderij middenin Mildam. Uw kamer met eigen douche en toilet staat klaar...


Meer info

Pin Bedandbreakfast ‘HETHUIS’

  Oranjewoud

In het prachtige Oranjewoud, op een steenworp afstand van de mooie ?buitenplaatsen? is in het atelier van Marja Lamberts een Bed & Breakfast gevestigd. De kamer is mooi ingericht en bevat de huisbibliotheek, televisie...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.