Pin Natuurmuseum Fryslân

Boek nu!

Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum Fryslân is een museum voor kinderen, ouders en grootouders. Voor natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden.

Het Natuurmuseum Fryslân is in 2015 door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Nummer 1 Kidsproof museum van Friesland’ en door de ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

Op avontuur

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Een Friese kapitein laat je zijn schatten zien die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld. Je vindt er buideldieren, kangoeroes en een echte tijger. In de walviszaal voel je je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. Dagelijks is de preparateur aan het werk. Hier kun je zien hoe hij een ransuil, een torenvalk of een veldmuis opzet. Beroemd is ‘Friesland onder Water’. Al wandelend tussen kroos en waterplanten ontmoet je er duikende aalscholvers, verscholen snoeken en een gevaarlijk uitziende meerval. En het bijzondere is; je voeten blijven droog….

Ook kinderen van 4 tot 8 jaar hebben het naar hun zin in het museum. Speciaal voor hen wordt er op vaste tijden een sprookje verteld rond Li-Ming, een draak van 14 meter lang. Hier kunnen ze op zoek naar de sleutel van de schatkist en mogen ze een wens doen bij de wensfontein.

Verwonderland

In de vaste tentoonstelling ‘Verwonderland’ draait het om de bijzonderheden in de natuur. Vijftien units met elk een afgerond onderwerp laten de bezoekers verwonderen en verbazen. Elke unit is een eilandje waar van alles te ontdekken valt. Ze gaan over dieren en planten, over schelpen en eieren, over zintuigen en records in de dierenwereld. Wie kan het hardste lopen, het snelste zwemmen, wie krijgt de meeste nakomelingen en welk dier wordt het oudst? Insecten worden in de spotlight gezet en er is een heuse schatkamer waar steeds weer iets nieuws is te zien. Maar er is ook een vies onderwerp in Verwonderland: Drukken & Drollen, een onthullende kijk op het toiletgebeuren bij mens en dier. Kortom: vijftien units, vijftien unieke verhalen!

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Gesloten: 1 januari, 27 april, 5 mei, 25 december.

In officiële schoolvakanties is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen.

Prijzen: volwassenen € 7,-, kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 15 jaar € 5,-, 65+ € 5,-, MK gratis, Cultuurkaart en CJP 50% korting.

En altijd een gratis kopje koffie of thee!

(Bij grote tentoonstellingen kan een toeslag op de entree worden gevraagd.)

Voor actuele informatie zie www.hetnatuurmuseum.nl


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Natuurmuseum Fryslân kunt vinden.

Pin Post-Plaza Hotel & Grand Café

  Leeuwarden

Na een intensieve verbouwing en restauratie van het oude Hoofdpostkantoor, is Post-Plaza getransformeerd tot een unieke plek in het centrum van Leeuwarden, waar gasten slapen, eten, werken, drinken en genieten in een historisch decor....


Meer info

Pin Grand Cafe Wouters

  Leeuwarden

Tegenover het Centraal Station en op korte loopafstand van het centrum, bent u bij ons aan het juiste adres voor een heerlijk kopje koffie met gebak, een borrel, een lekkere lunch of gezellig diner,...


Meer info

Pin Fries Museum

  Leeuwarden

Het Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren in een indrukwekkend nieuw gebouw op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in...


Meer info

Pin Kookatelier De Kleyne Sint Jacob

  Leeuwarden

Kookatelier De Kleyne Sint Jacob Op deze unieke plek in het historische hart van Leeuwarden voelt het direct als thuis. Een inspirerende en sfeervolle ruimte vol licht en kleur. Natuurlijk als eye catcher die...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.