None

SIF: “Wanneer deze State werd gebouwd is niet bekend.”
“Van deze state is weinig of niets bekend. Alleen de naam wordt slechts in enkele bronnen vermeld, b.v. bij Van der Aa: “HEREMA, Heerema, Heerma, Harama of Herama, voorm. state, prov. Friesland, kw. Westergoo, griet. Menaldumadeel, arr. en 2 1/2 u. N. W. van Leeuwarden, kant. en Z. O. van Berlikum, waartoe zij behoorde. – Ter plaatse, waar zij gestaan heeft, ziet men thans nu weiland.”
Op een kaartje bij het boek “Menameradiel” dat gebaseerd is op de atlas van Bernardus Schotanus à Sterringa (ca. 1700) is “Heerma” ingetekend binnen de oude zeedijk ten zuiden van Hemmema State dat op een terp aan de buitenkant van de zeedijk gebouwd was.”

“Op de plaats van de State bevindt zich nu een woonhuis.”

(bron: Tekst: Jan Leemburg; “Skiednis fan Menameradiel” red. O. Santema en dr. Y.N. Ypma, 1972; “Aardrijkskundig Woordenboek” door Van der Aa (ca. 1840)).

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij None kunt vinden.

Pin B&B Twenty-one

  St. Jabik

Welkom bij B&B Twenty-one! Wij zijn een kleinschalige duurzame Bed and Breakfast gelegen in Sint Jacobiparochie waar u voor een betaalbare prijs kunt overnachten. Ons pand is van 1818 maar heeft alle comfort van...


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Pin Túnmanswente

  Cornjum

Túnmanswente’ is de voormalige tuinmanswoning van het kasteel Martenastate. Het is gelegen in het dorpje Koarnjum (Cornjum) in Fryslân, net boven Leeuwarden.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.