None

SIF: “Het eerste huis stond al op deze plaats voor 1763.” “Bornia State was, nadat het huis iets voor 1763 herbouwd was, net als Dekema State een sieraad voor het dorp. In 1768 woonde hier de raadsheer Hamerster en in 1818 mr. Bernhardus Buma. In 1864 is het huis voor afbraak verkocht en vier jaar later was het met de grond gelijk gemaakt. Op deze plek woonde in 1977 Auke Schotanus, terwijl er vlakbij het rusthuis “Nij Dekema” staat. De State stond aan het eind van de huidige Küperssteech.”

“Van de State is niets meer terug te vinden. Op de plaats van de State bevindt zich nu een boerderijtje en niet zo ver daar vandaan een rusthuis.”

(bronnen: J. Leemburg; “Baerderadiel, in geakunde” van het Geakundich Wurkferbân fan de Fryske Akademy

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij None kunt vinden.

Pin Minicamping de Greidhoeke

  Britswerd

Kamperen op het Friese platte land op een mooie rustige groene camping, bestaande uit 12 ruime plaatsen van ongeveer 100 m2 per plaats, allen voorzien van elektriciteit. Centraal gelegen bij Sneek, Franeker , Leeuwarden...


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin Bed & Breakfast Gibbeflecht

  Mantgum

Welkom in het groene hart van Friesland. In Mantgum, een mooi dorp aan de spoorlijn Leeuwarden-Sneek-Stavoren, vindt u onze Bed & Breakfast met één ruime tweepersoons gastenkamer met privé badkamer en een ontbijtkamer op...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.