None

SIF: “In de atlas van Eekhoff is mooi te zien dat de terpen van Lettinga State onder Britsum, het Witte Huis, Unia, de dorpsterp van Stiens, Burmania, Juckema, Mellinga en tenslotte Holdinga onder Finkum op een keurig nette rij langs de Middelzee lagen. Deze plaatsen zijn zó oud dat de vroegere “Hooge Heere Weg”, de voormalige hoofdweg van zuid naar noord, om deze terpen heen gelegd is.
Mellinga State stond iets te noorden van Juckema State en veel dichter bij Finkum dan bij Stiens. Rond 1650 was het eigendom van de familie Van Burmania. In 1700 is de state eigendom van Allard van Burum die hier tot 1729 heeft gewoond. Rond 1740 zou de state zijn afgebroken.”

“Van de State is niets meer terug te vinden.”

(bron: Jan Leemburg; ”Ljouwerteradiel” door G. Abma, 1984; “Prekadastrale Atlas fan Fryslân”, J.A. Mol en P.N. Noomen, 2002; “De historie gaat door het eigen dorp”, A. Algra; Archief Jan Leemburg).

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij None kunt vinden.

Pin Bed en Boeddha

  Oudebildtzijl

B&B = Bed en Boeddha. Een vrijstaande studio op ons werelderfgoed. Te huur voor korte en of langere periodes.


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin B&B Leeuwarden

  Leeuwarden (Snakkerburen)

Bed & Breakfast


Meer info

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.