None

Valt samen met locatie 1148 (Buitenplaats 148).

SIF: “Dit huis stond op de plek waar vroeger de Gereformeerde Kerk stond. Het werd bewoond door de familie Unia, maar verder is er weinig van bekend. In het stemkohier van 1640 wordt als eigenaar vermeld “de secr. Aysma” terwijl Griet Unia de gebruiker is. In 1700 is het 87 pondemaat grote goed eigendom van de bijzitter Aucke Auckes die zelf bewoner en gebuiker is.
De state moet voor 1870 zijn afgebroken.”

“Van de State is niets meer terug te vinden.”

(bron: Jan Leemburg; ”Ljouwerteradiel” door G. Abma, 1984; “Prekadastrale Atlas fan Fryslân”, J.A. Mol en P.N. Noomen, 2002; “De historie gaat door het eigen dorp”, A. Algra; Archief Jan Leemburg).

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij None kunt vinden.

Pin Bed en Boeddha

  Oudebildtzijl

B&B = Bed en Boeddha. Een vrijstaande studio op ons werelderfgoed. Te huur voor korte en of langere periodes.


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin B&B Leeuwarden

  Leeuwarden (Snakkerburen)

Bed & Breakfast


Meer info

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.