Popkemahuis

Noomen: “Popkemahuis lag op het Nieuwland bij Bilgaard. De oudst bekende eigenaar is Gerke, die in het midden van de 15de eeuw leefde. Zijn zoon heer Fedde was pastoor van de Sint-Vituskerk van Oldehove.”
“Aan het eind van de 15de eeuw hadden de Cammingha’s een klein deel van Popkemahuis. Doed Dokema alias Cammingha beschikte in haar testament van 1499 ondermeer over een rente in Popkama goed, die heer Fedde mogelijk zou inlossen. Van Doeds kleinzoon Haye Cammingha kocht heer Fedde land gelegen in prediis meis in Popkema huyss voor 1523 terug.”
“In zijn testament van 1523 maakte heer Fedde deze twee halfzusters tot zijn erfgenamen. Zij waren in 1540 dan ook eigenaars van de twee goederen toe Popkamahuys onder Bilgaard, die in 1511 nog eigendom van heer Fedde waren geweest.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Popkemahuis kunt vinden.

Pin Appartement Torenzicht

  Marsum

Appartement vlakbij Leeuwarden met eigen ingang, hal, douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, bijkeuken en tuin met zitje. Aanwezig: Wifi, radio-cd speler, smart tv, koelkast, kookplaat met oven, magnetron, keukeninventaris en zelf instelbare cv verwarming....


Meer info

Pin Túnmanswente

  Cornjum

Túnmanswente’ is de voormalige tuinmanswoning van het kasteel Martenastate. Het is gelegen in het dorpje Koarnjum (Cornjum) in Fryslân, net boven Leeuwarden.


Meer info

Pin Restaurant élevé

  Leeuwarden

Kom dineren op niveau met een prachtig uitzicht. U wordt verrast door originele, creatieve gerechten in een moderne, sfeervolle omgeving. Restaurant élevé, gevestigd in WestCord WTC Hotel Leeuwarden heeft een keuken met regionale, nationale...


Meer info

Pin Kookatelier De Kleyne Sint Jacob

  Leeuwarden

Kookatelier De Kleyne Sint Jacob Op deze unieke plek in het historische hart van Leeuwarden voelt het direct als thuis. Een inspirerende en sfeervolle ruimte vol licht en kleur. Natuurlijk als eye catcher die...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.