Repta of Riptema

Noomen: “Aan Riptema ontleende Gabbe Riptema, de eigenaar in 1511, zijn naam. Mogelijk was het ooit door zijn familie bewoond; hij zelf woonde in Dokkum. Hij werd in 1505 onder de edellieden van Dongeradeel genoemd. Gabbe was eigenaar van meer goederen in de omgeving.”
“Inkomsten uit Riptema vererfden rond 1550 op de kinderen van Rents’ zoon Gabbe van Aesgema, in 1574 bracht een van hen, Catharina van Aesgema deze in in haar huwelijk met Hessel Aysma. In 1640 en later werd Ripta sate door adellijke eigenaars (1640 Meckema wed. van Diepholt, 1700 Burmania wed. Humalda) verpacht.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Repta of Riptema kunt vinden.

Pin Bed and Breakfast Het Vergulde Scheepje

  Dokkum

Bed en Breakfast Het Vergulde Scheepje is gelegen in de historische binnenstad van Dokkum tegenover het keerpunt in de Elfstedentocht. Het is een beeldbepalend pand met een geschiedenis die teruggaat tot het ontsteken van...


Meer info

Pin Bed and Breakfast Unia Zathe

  Ee

Onze fraaie logeerboerderij is de perfecte uitvalsbasis voor mensen die willen genieten van de rust en de ruimte. De sfeer van vroeger met de gemakken van nu. Zoals gratis WIFI in het gehele pand....


Meer info

Pin It Dreamlân, overnachten in puur Friesland

  Kollumerpomp

Kindvriendelijk klein Natuurkampeerterrein bij Lauwersmeer en Wad. Ook 2 Trek-in's, 4 p. vakantiehuis, 10 p. familiehuis en 20 p. groepsaccommodatie.


Meer info

Pin Hotel Restaurant Wad Oars

  Anjum

Wad Oars staat voor een aangenaam andere manier van overnachten, eten en beleven. Wad Oars staat voor “noflik”, het Friese woord voor aangenaam. Dat begint bij het gevoel dat u net zo welkom bent...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.