Pin Station Marrum – De Pannekoektrein

Boek nu!

Het Stationnetje van Marrum-Westernijkerk is gelegen aan het eens zo roemruchte spoorlijntje “het Dokkumer Lokaaltje”
Het wordt wel eens genoemd als het leukste station van heel Nederland.

Geheel gerestaureerd in de prachtigste kleuren en ingericht met de meest bijzondere ‘spoorse’ attributen, gaat u terug in de tijd.
Als u het station binnenkomt zal stationschef Trijntje u vanachter het kaartenloketje verwelkomen en voorzien van een treinkaartje.
Het station op zich is al zeer de moeite waard om eens rond te kijken
In de Friesche Spoorwinkel vindt u de meest bijzondere trein- en spoorcadeaus zoals nostalgisch speelgoed en unieke collectorsitems.
Achter het station staat aan perron 1 de Pannekoektrein ‘onder stoom’ op u te wachten. De imposante Humboldt stoomlocomotief uit 1914 trekt de twee, compleet in stijl gerestaureerde coupérijtuigen uit 1920 waarin zich het pannekoekrestaurant bevindt.
De conductrice knipt uw kaartje en verstrekt u de dienstregeling met de meest heerlijke pannenkoeken.
Zelfs een bezoekje aan het toilet, gesitueerd in een oude aardappelwagon, is een bezoekje waard. Wij noemen deze dan ook niet voor niets het “het Koninklijk Rijtuig”.
In de Pannekoektrein is het niet zomaar pannenkoeken eten, het is een spoorse belevenis voor jong en oud.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Station Marrum – De Pannekoektrein kunt vinden.

Pin B&B Tineke

  Britsum

B&B Tineke is een kleinschalige en huiselijke overnachtingsplek voor 1 of 2 personen op korte afstand van Leeuwarden. De stad is gemakkelijk te bereiken, zowel met de fiets, de auto als het openbaar vervoer...


Meer info

Pin Bed en Boeddha

  Oudebildtzijl

B&B = Bed en Boeddha. Een vrijstaande studio op ons werelderfgoed. Te huur voor korte en of langere periodes.


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin Hotel-restaurant It Posthûs

  Burdaard

Hotel-Restaurant It Posthûs is een À la carte restaurant en hotel met zeven kamers.Terras op de Dokkumer EE aan de Elfstedenroute in Birdaard. Zaalaccomodatie vanaf tien personen tot en met 150 personen.


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.