Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk

Boek nu!

Het Leeuwarder Accordeon Ensemble, oftewel het LAE, is opgericht door Piet de Vries omdat hij zijn accordeon leerlingen wilde laten kennis maken met hoe het is om te spelen in een orkest. Hij verzamelde een aantal van zijn beste leerlingen en vormde hiermee een ensemble. Op 27 februari 1943 was het dan zover en werd de eerst repetitie gehouden. Wat begon met 1 ensemble is uitgegroeid tot een vereniging met meerdere orkesten en bestaat nu uit het A- en B-orkest. Twee orkesten die bestaan uit leden die allemaal dezelfde passie hebben; samen muziek maken en anderen laten horen hoe mooi dit kan zijn.

Het B-orkest onder leiding van Sjaak van der Reijden is ons grootste ensemble en verzorgt de meeste optredens namens de vereniging. Het is een fanatieke groep musici. Het merendeel van de huidige leden heeft vroeger bij het LAE gespeeld en is later weer teruggekeerd. Andere leden komen van o.a. de Leeuwarder Muziekschool en andere muziekscholen in de provincie. Deze mensen hebben voor het B-orkest gekozen omdat de muziekkeuze in het lichte genre hen erg aanspreekt.

Doordat de accordeon een veelzijdig instrument is kan vrijwel elke stijl er op gespeeld worden. De muziek wordt door Sjaak uitgezocht of gecomponeerd en is zeer gevarieerd zodat een afwisselend programma gegeven kan worden. Zo worden marsen afgewisseld met andere stijlen zoals bijvoorbeeld tango’s, walsen en klezmer’s. Het B-orkest laat graag de accordeon en zijn klanken horen tijdens het concert in De Groate Kerk.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk kunt vinden.

Pin B&B Twenty-one

  St. Jabik

Welkom bij B&B Twenty-one! Wij zijn een kleinschalige duurzame Bed and Breakfast gelegen in Sint Jacobiparochie waar u voor een betaalbare prijs kunt overnachten. Ons pand is van 1818 maar heeft alle comfort van...


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin B&B de Jellemastjelp

  Bitgummole

Welkom in onze kleinschalige B&B te Bitgummole, 7 km van Leeuwarden gelegen. Zie voor nadere info onze website www.jellemastjelp.nl


Meer info

Pin Bed and wellness Molenzicht

  Stiens

Onder de rook van Leeuwarden aan het Japikspaad ligt Bed and Wellness Mill View. Met fijne bedden ene goed ontbijt en heerlijke sauna en spa faciliteiten kunt u betaalbaar ontspannen


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.