Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk

Boek nu!

Zondag 20 maart 2016, Herman Peenstra en Henk Zwart: “Oer Schubert” in De Groate Kerk in St.- jacobiparochie.
Na het succesvolle muziektheaterprogramma ‘Lytse Fryske Winterreis’, gebaseerd op Schuberts liederencyclus Winterreisse, presenteren Henk Zwart en Herman Peenstra hun nieuwe programma ‘Oer Schubert’.

Wie was Franz Schubert (1797-1828) eigenlijk, waar haalde hij zijn inspiratie vandaan, hoe stond hij in het leven, wat vond hij van andere componisten, wie waren zijn grote voorbeelden en wat betekende hij in zijn tijd voor anderen?
Er zijn boekenkasten vol geschreven over Franz Schubert, over zijn leven, zijn (ongelukkige) liefdes, over zijn muziek……, maar wat is waar?

In ‘Oer Schubert’ krijgt Franz Schubert (bij monde van Henk Zwart) de gelegenheid om een aantal misverstanden rond zijn persoon uit de wereld te helpen. Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal gelardeerd en geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald. Herman Peenstra bespeelt naast zijn vertrouwde accordeon ook de piano. ‘Oer Schubert’ is een onderhoudend, informatief en tragikomisch verhaal over een groot componist waarover we weinig (zeker) weten.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk kunt vinden.

Pin B&B Twenty-one

  St. Jabik

Welkom bij B&B Twenty-one! Wij zijn een kleinschalige duurzame Bed and Breakfast gelegen in Sint Jacobiparochie waar u voor een betaalbare prijs kunt overnachten. Ons pand is van 1818 maar heeft alle comfort van...


Meer info

Pin Bed and Breakfast Mill View

  Stiens

Goed overnachten met uitstekende bedden en een goed ontbijt. Gratis parkeren voor de deur. In centrum van Stiens met veel winkels.


Meer info

Pin B&B de Jellemastjelp

  Bitgummole

Welkom in onze kleinschalige B&B te Bitgummole, 7 km van Leeuwarden gelegen. Zie voor nadere info onze website www.jellemastjelp.nl


Meer info

Pin Bed and wellness Molenzicht

  Stiens

Onder de rook van Leeuwarden aan het Japikspaad ligt Bed and Wellness Mill View. Met fijne bedden ene goed ontbijt en heerlijke sauna en spa faciliteiten kunt u betaalbaar ontspannen


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.